bambi

To work or not to work....
Usch, jag har haft en helvetesnatt. Leah är fortfarande lite förkyld och när hon är täppt i näsan så kan hon ju inte suga på nappen = gråt hela natten.

Vi pratade först om att jag skulle vara hemma med henne igen, också mycket för att jag är så otroligt trött och har ont i huvudet, men jag kan inte riktigt missa fler lektioner med mina elever. Det är en klass som jag bara jar på torsdagar och fredagar och dom ser aldrig mig, jag var i Berlin förra veckan och veckan innan dessa vab:ade jag med Zack.

Så, eftersom Leah ändå verkar pigg nu på morgonen så ska jag lämna henne på förskolan så får dom ringa efter maken om hon inte orkar med (han har förhandling fram till lunch). Så ska jag genomlida min arbetsdag innan jag kollapsar i säng!

Hatar verkligen såna här dagar. Det känns fel att gå till jobbet och det känns fel att inte gå till jobbet. Hur jag än gör så blir det inte rätt och jag har skuldkänslor!
#1 - LILITH - Borderline & mamma

Ja det dåliga föräldrasamvetet är alltid där hur man än gör.

#2 - Angelica

Känne SÅ väl igen mig! Tycker jag får den känslan nästan varje gång min son blir sjuk, alltså framför allt när de är på väg att bli friska så de är på gränsen så man vet inte om man ska låta han gå eller inte. Och så får man ju dåligt samvete för jobbet om man stannar hemma fast man inte hade "behövt". Men oftast överväger jag ändå att stanna hemma en dag för mycket än för lite, för sonens skull, han är ju trots allt det viktigaste.

Men just i din situation idag förstår jag det helt och hållet! Och du gjorde säkert alldeles rätt! Man ska trots allt gå på magkänslan så blir det nog bäst, som du gjorde idag. =)

Ha en fortsatt bra dag!

#3 - Jämställdhet

Personligen skulle jag kräva mer engagemang från min make i en sådan situation, vabbar jag en dag ska han vabba nästa, mitt jobb är minst lika viktigt som hans och våra barn är viktigast.

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Jag vet inte om du brukar läsa min blogg men vi brukar dela på vab-dagarna. För två veckor sen när Zack var sjuk så vabbade vi varannan dag och tog ut två dagar var den veckan. Men det funkar inte i ALLA lägen även om vi självklart strävar efter det!

#5 - Fnulan

Men vännen.... förstår dig, hur du än gör är det tokigt!!! Hoppas att du kunde känna att du trots allt gjorde rätt val...

LOVE

#6 - Jessica

men hur tänkte du när du lämnade ett barn som har gråtit hela natten på förskolan?! ett barn som inte har sovit orkar inte med tempot på förskolan som är mkt högre än hemma.

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Jessica Som jag skrev så var hon väldigt pigg hela morgonen och så kunde dom ringa efter maken om hon inte orkade med, men nu gjorde hon det - precis som jag trodde!

#8 - Mia

Jag måste fråga en sak då jag förstår om du är trött. Du jobbar heltid, men ändå är det du som går på tex bvc kontroller. Hade kännts mer logiskt om din man som gått ner i tid hade lagt det på sin lediga tid. För tanken är väl inte att han ska sköta det om han går upp och jobbar 100%. Det jag menar är att den som jobbar mindre kanske bör ta ett större ansvar för hemmet och kontroller med barnet. Av den enkla aledningen att man är hemma mer, sen vem som är hemma mer är ju upp till varje par att lösa. Bara ett litet tips.



/Mia

#9 - Bella

Hade inte hon slutat med napp?

#10 - Bambi

Jo, hon hade ju det... Men började igen när hon hade vattkoppor och var otröstlig sen har vi låtit henne fortsätta. Vet inte riktigt hur eller när vi ska ta tag i det igen!