bambi

Kalasbullar! (Tips på hur man bakar dom perfekta kanelbullarna)



Här har det bakats! Det kanske inte blev vanliga kanelbullar ändå... Jag kunde inte låta bli att piffa till dom med strössel och färgat pärlsocker. Att färga pärlsocker är busenkelt och gör ju bullarna så mycket roligare, eller vad säger ni? Allt ni behöver göra är att droppa 2-3 droppar karamellfärg (inte mer!!) i en plastpåse, häll i pärlsocker och skaka om (se till att det är lite luft kvar i påsen så är det enklare).

Här kommer lite tips på hur man bakar dom perfekta kanelbullarna (lite tips jag har snappat upp på vägen):

- När du gör fyllningen, blanda smöret med sockret och kanel innan du brer på det. Kanel och socker drar åt sig vätska och kan göra bullarna torra.

- Bästa sättet att få saftiga bullar är att använda mycket smör!

- Använd alltid rumsvarmt smör, det fördelar sig lättare jämt i degen.



Har ni några tips på hur man får till dom perfekta bullarna så dela gärna med er!
#1 - LADY DAHMER

men åh vad fina de blev! Vilken bra ide med det färgglada strösslet. (note to self: kom ihåg till Ninjans kalas)

#2 - Doktor Molly

Skrev mina bästa tips igår i ett inlägg!! http://doktormolly.blogspot.com/2011/09/varldens-godaste-kanelbullar-i-kid-you.html



Kramar

#3 - Sofia

Jag får nog baka bullar i helgen...inte för att jag äter det själv, men jag kan ju fylla frysen :-) Och så doftar det så gott i huset efteråt!

#4 - Therese

Nja, kanske inte perfekta. Lite ojämnt jästa. Ett tips är då att låta degen jäsa dubbel så lång tid innan man bakar ut bullarna och inte jäsa efteråt.

#5 - Sabina

Jag går en konditoriutbildning och nästa vecka ska vi baka kanelbullar så jag får väl återkomma med tips efteråt xD

#6 - Annica

Kesella!!! Ger saftiga och goda bullar! Gör deg som vanligt sen i med en burk kesella. Det är för mig de godaste bullarna. Tycker annars kanelisar har en tendens att bli torra.

#7 - John Hedqvist

Inget fel på dina kanelbullar, de ser goda ut, och alla som är lyckliga att få smaka på dom kommer att bli förtjusta. Om jag vore där så vore jag den första att smaka. Vad tålamod du har med alla dina göromål.

Jag ger dej a 10. F B. John H

#8 - Camilla

Kör också med lite kesella i degen, blir finfint resultat :)