bambi

Det kan hända...
Imorse när jag gick med barnen till förskolan så stannade helt plötsligt Zack och sa "Jag vill gå själv till dagis, mamma. Jag hittar!"

Jag tvivlar inte en sekund på att han inte skulle hitta till förskolan och det är inte särskilt långt. Han vet också mycket väl att man stannar när det är "röd gubbe" och att man får gå över gatan när det är "grön gubbe". Men hur förklarar man för en 3-åring om alla faror och hemskheter som finns i världen? Han är så oskuldsfull just nu och förstår inte hur mycket ondska och olycka det finns i världen.

Ibland skulle det vara väldigt skönt att vara lika oskuldsfull som ett litet barn och inte oroa sig över allt hemskt som finns i världen eller allt hemskt som kan hända. Jag har blivit lite mer rädd och orolig sen cancerdiagnosen för då försvann tryggheten. Innan cancerdiagnosen så tänkte jag alltid "men det händer inte mig" men sen när jag satt där framför min läkare som säger att jo, DU har cancer så försvann tankarna om att det inte händer mig längre.... för helt plötligt insåg jag att det kunde hända mig och att det hände faktiskt mig just då....
#1 - oprofessionell

Ja, men sådär är jag också. Jga njuter av tider av lägre användande av det där jäkla skvaller- och skrytforumet. Sen, likförbannat trillar man dit och blir beroende ett tag igen.



Förresten, din blogg. Den är så jäkla underbar. Har följt dig ett bra tag, men är en såndär "dålig" läsare som aldrig komenterar. Men njuter av den, det gör kag lika mycket för det :)

#2 - Petra

Ja, hur förklarar man? Hemskt.

Tänk va chockade våra barn blir sen när dom får reda på hur världen egentligen e.

kram