9/10 gånger äter vi med brunsås! Förmodligen för att vi nästan alltid äter det med potatis. Godast tycker jag! :)
När jag tänker på köttbullar så ska det vara brunsås, nykokta potatisar och lingonsylt, helt klart. Fast i "verkligheten" blir det lika ofta makaroner till köttbullarna och då har vi ingen brunsås. Godast är dock den första varianten tycker jag, dock är jag lite lat och då blir det lätt pasta ist.
Tror det är en generationsgrej det där med köttbullarna.
Min mamma och mormor serverade alltid köttbullar med brunsås medan jag själv har det ibland bara.
Tror folk i vår ålder eller yngre mest har ketchup till dem :-)
Trevlig kväll!
Kram!
Klassiskt svenskt är att servera köttbullar med potatis, brunsås och lingon. Köttbullar med pasta är en italiensk variant.
Eva
Om jag äter köttbullar (alltid hemmagjorda) som riktig middag så blir det alltid potatis, brunsås/gräddsås och lingonsylt/gelé. Ska det gå snabbt nån kväll så blir det med stuvade mackaroner och ketchup. Alternativ 1 är godast ändå :)
Svenska köttbullar är väl svenska oavsett vad man har för tillbehör :P jag tycker det är godast med makaroner och ketchup, men så gillar jag inte varma såser särskilt mycket. Serveras det köttbullar, potatis och sås brukar jag skippa såsen.
Stuvade makaroner (riktiga) ska det vara till köttbullar! inget slår det ;)
Vi äter väldigt sällan brunsås till köttbullar :) Men vi äter oftast pasta till och då är det väl inte lika gott med brunsås, annat om man åt potatis till kanske?
Köttbullarna ska helst ätas med potatis,blomkål och brunsås :)... Funkar med pasta eller stuvade makaroner men det första är absoluta favoriten! Hemmagjorda ska det vara, köpeköttbullar får jag inte i mig...
Appropå köttbullar. Måste det vara med eller utan sås som är själva grejen. Är det inte köttbullarna i sig som är det svenska? Vi äter både och. Ibland med bara pasta eller potatismos. Och ibland med brunsås/gräddsås. Jag tycker både är jättegoda. Men det godaste är nog hemmagjorda med hemamgjord gräddsås!
Nej, det är inte köttbullarna i sig som är svenska. De har, mest troligt, sitt ursprung i Mellanöstern, men återfinns i flera, vitt skilda, matkulturer. Det är MATRÄTTEN köttbullar, potatis, brunsås, lingon, (gärna saltgurka) som är typiskt svensk.
Marie