bambi

Snickerskladdkaka (favorit i repris)
Här kommer en gammal goding - Snickerskladdkaka! Choklad och jordnötter är en oslagbar kombination med det salta mot det söta, men lägg även till härlig kola så har ni denna underbara kladdkaka! Den är snabb och enkel att göra också  :)
 
 
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning Center

Topping
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter

1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl och kakao i äggsmeten och ha sedan i det smälta smöret.
 
 
3. Häll smeten i formen. Tryck ner Center i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i 200 grader.
4. Låt svalna och lossa sedan formens kant. Smält chokladen till toppingen och rör ner nötterna. Bred blandningen över kakan och låt svalna i kylen.
 
 
P.S. Om ni gillar detta recept så kanske ni även gillar Daimkladdkaka, Chocolate Chip Snickers Cookies ellerPeanutbutter Swirl Brownies 
#1 - Lola

Usch vad jobbigt gott :)

#2 - Katarina

Wow, den ser helt perfekt ut! Kram

#3 - Michelle & GirlZen

Mums, ser bara för gott ut!

Ha en underbar söndag vännen

KRAM

#4 - Preggot Tisht

Iiih farligt gott!!
Farligt enkelt! Får bli en sån här hemma imorgon. Ja.
Tack för receptet!

#5 - Anonym

Har du inga goda recept för oss som inte tål nötter, mandlar eller mjölk? :)

#6 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

Mmm va gott! känns dock onödigt att göra den här hemma eftersom min man är allergisk mot jordnötter. kan ju inte äta hela själv!!!

#7 - Caroline

Åh herregud! Jag blev ju inte alls suga på att springa ner till affären och handla nu på direkten! :-P

#8 - Linn

Hur förvarar man egentligen bakverk? Känner att jag har brist i utbildningen här.

Bakade precis dina choclate chip cookies (som var suveränt goda), men känner mig nu tveksam till var jag ska göra av dom. I en påse på bänken? I kylen?

Hur vet man öht var ett bakverk ska vara...? Hajar att nåt med grädde på, typ en tårta, måste vara i kylen, men det är så långt jag känner att jag har koll... :). Tacksam för hjälp med denna fråga så mina cookies klarar sig ett tag till. :).

Svar: Kakor brukar jag förvara i en kakburk (som är någerlunda tät men som har lite luft i sig), cupcakes fick jag lära mig av Magnolia Bakery ska förvaras i rumstemperatur i en burk (också någerlunda tät med med lite luft i) och klarar sig då i en vecka.
bambi

#9 - Sofia

Oj är det här en sån där kaka som man blir lång och smal av :)

Kram Sofia

#10 - Simone

mmm en kaka i min smak,löööööve to the chocolate.

#11 - Josefine - Komma i form?

Åh gud så himla gott det där såg ut!

#12 - Ida

Looks delicious. Gotta try it soon!

#13 - Evelina

Åh vilka smaskiga recept! Hittade din blogg via en kompis och det är jag mycket glad för. Nu ska här bakas :-D

Svar: Va roligt att höra! Välkommen :)
bambi