bambi

Ice Cream Sundae Cupcakes - glasscupcaken!
Här kommer receptet på dom goda cupcaksen som ni fick tjuvkiak på i måndags. Jag kan berätta att jag fick göra dessa två gånger då det inte riktigt blev bra första gången. Men efter lite ändringar i receptet och så blev det riktigt riktigt bra! Hur goda som helst (det kan mina kollegor intyga)!!
 
Varför välja mellan cupcake ELLER glass när man akn få båda?  ;)
 
 
 
12 st.

1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
 
Vaniljsmörkräm
225 g smör, rumstempererat
16-18 dl florsocker
drygt 1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Hot fudge
2 dl chocolate chips (eller hackad mörkchoklad)
ca 1 ½-2 dl grädde
 
strössel
röda m&m's
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med sticka innan du tar ut dom!
5. Vispa ihop smör, hälften av florsockret och ½ dl mjölk tills det är fluffigt. Till sätt chokladblandningen från kylskåpet och fortsätt och vispa. Ha sedan i resten av florsockret (eller så mycket som behövs) tills frostingen har en bra konsistens.
6. Spritsa på vaniljsmörkrämen högt på varje cupcake (tänk på att det ska se ut som grädde). Ställ in i kylen i ett par timmar så att det stelnar  en del.
7. Häll upp chokladen i en skål och häll på grädde så att det kommer upp i nästan samma nivå som chokladen (mät inte upp det). Mikra en stund, rör om, mikra igen, rör om igen... tills allt är smält och blandat.
8. Det är nu man kommer till det svåra. Chokladen får inte vara för varm för då smälter vaniljsmörkrämen men den får inte vara för kall för då klumpar den sig. När det känns lagom så häll över över cupcaksen och dekorera med strössel och en röd m&m på toppen.
 
#1 - Sofie

Såg riktigt goda ut! :)

#2 - Sara

Ska det verkligen vara 16-18 dl florsocker? :S

Svar: Jepp, ett helt paket!
bambi

#3 - Madeleine i CA

Mums! Jag älskar också att baka, men jag gör det inte speciellt ofta. Nån gång i månaden kanske. För jag vill inte äta upp allt jag bakar. Vad gör du med allt du bakar?? Äter ni upp det eller ger du bort eller var tar det vägen. Du ser ju inte ut som nån som äter cupcakes flera gånger i veckan :)

Svar: Just dessa tog jag med till mitt jobb, men annars brukar maken också ta med till jobbet eller så tar jag med till vänner och bekanta :)
bambi

#4 - Clara

Vad är det för chokladblandning som ska i nör man gör frostingen till cupcakesen? Eller är det jag som läst fel någonstans. Såg helt underbart goda ut i allafall :)

Svar: Nej, chokladblandningen är den man häller ovanpå :)
bambi

#5 - nina

men åh vad det där såg gott ut, tusan också!!

#6 - Gaymasen

Men muuuums vad gott!! Åh vad du alltid bakar en massa smaskigheter. Varför bor inte vi grannar för? ;)

#7 - Carin

Förstår inte punkt 5, Vilken chokladblandning ska man tillsätta?? Som står i kylen???