bambi

Rensning av barnens rum inför jul
 
Jag som trodde att jag var klar med julklapparna... men jag kunde inte låta bli att beställa hem detta roliga spel som jag tror att barnen kommer att älska! Såg det först inne hos Designtorget men en läsare tipsade mig om att det fanns billigare på Adlibris.
 
 
Sen så köpte jag lite jultidningar av grannbarnet (gör det varje år) och då blev det ett par stycken julklappar till. 
 
Så nu ska jag ta och slå in dessa extra julklappar sen tänkte jag rensa lite i barnens rum. Ska främst rensa ut gamla knoppussel som dom har blivit för stora för, likaså bilderböcker och lite annat. Några av er ville ha tips om hur jag gör när jag rensar i barnens rum:
 
* Jag utgår först och främst från vad dom har växt ifrån
* Sen så kollar jag på vad som är slitet och trasigt
* Och så slänger jag små-leksaker från t.ex. McDonalds eller liknande (för det tillkommer hela tiden nytt i den kategorin)
* Och sist så kollar jag om det är något som dom inte har lekt med på länge, men just det är svårt för helt plötligt så kan dom plocka fram något som dom inte har lekt med på evigheter....
 
Har ni några egna tips när det gäller rensning av barnens rum?
#1 - Sandra

Hahaha! Åhh bajsspelet. Såg det förra året på designtorget, men tyckte också det var väldigt dyrt.
Men då kanske jag ska beställa det nu då... Vill ju ha det! Kan vara kul att spela med vår lilla dotter på snart 3 år :)

#2 - Lesthi

OMG slänger du Mcdonalds leksaker? :'D du har ingen aning om hur kul jag tycker det är att titta igenom mina Mcdonalds leksaker nu och jag är inte glad åt att min mamma har hunnit sälja av massor på loppis som jag hade velat ha kvar, haha!

Svar: Men det skulle svämma över i deras rum om jag sparade varenda liten grej! ;)
bambi

#3 - Millan

Som person utan barn men som har varit barn skulle jag försöka att hålla nere på antalet leksaker till att börja med, och sedan spara så mycket som möjligt. Även sådant som är trasigt/kantstött för det kan ha ett värde för barnet trots skicket. Visst kan det vara bra att rensa men att då om möjligt magasinera leksakerna så att barnet kan ta ställning till att spara dem eller inte när det blir äldre. Eller att åtminstone rensa tillsammans med barnet så att det är införstått på vad som åker ut. Kanske gemensamt bestämma att skänka till barn som behöver leksakerna bättre.

Svar: Vad jag har märkt så har barnen aldrig saknat något som jag har rensat ut. Vi har begränsat utrymme att spara på saker. Det är verkligen fullt i alla våra förråd och skåp, men sen när vi flyttar till hus så blir det säkert lättare att spara på leksaker och annat.
bambi

#4 - Emelie med Hugo&Vilma

Jag gör ungefär som du! Jag tycker att vi idag sparar alldeles för mycket egentligen. Och har alldeles för mycket. Är det inte leksaker av emotionellt värde (som barnens första gosedjur, eller en leksak som är ett visst minne kring) så åker de. Och med åker menar jag lämnar till Läkarmissionen, säljer på loppis, säljer på Blocket. Det vill säga om de är hela och rena osv. Vi byter även mycket mellan vänner då vi har barn i olika åldrar.


Tycker det är toppenbra att rensa då å då!

#5 - Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Milou älskar Ingrid böckerna. Man måste helt klart rensa lite i barnens rum med jämna mellanrum. Vissa saker sparar vi och tar fram efter ett par månader. Då känns de som nya igen.

#6 - Longevity - en blogg om hälsa

Jag rensar alltid innan jul och födelsedagar. Barnen är med och rensar ibland men eftersom de gärna sparar på rent skräp så rensar jag själv ibland också.

#7 - Tessa i höghuset

Ja, man måste rensa. Jag har tyvärr en inre minimalist på kollisionskurs med en starkt sentimental ådra som gör att jag blir tokigt över alla prylar överallt (vi bor trångt) samtidigt som jag har svårt att slänga saker. Jag brukar försöka ha med barnen när jag rensar, men sånt som de växt ifrån kan jag ibland plocka undan utan dem (och spara tills vidare eller till lillasyster). Fast jag blir inte sugen på att köpa nya saker när jag rensat, då vill jag ha det glesare.

Jag tror inte att man kan jämföra barn idag med hur det var när vi var små. Leksaker är billigare idag och barn idag har mycket mer överflöd av prylar än vad de flesta barn hade på 70-80-talet. Därför går det inte att spara på allt som kanske våra föräldrar (med stora vindsutrymmen) gjorde. Men jag tycker egentligen att dagens prylsamhälle är sjukt. Och inte ekologiskt hållbart heller. Men det är bättre om man kan sälja/skänka det man inte behöver, då får ju grejerna ett liv till jämfört med om de bara hamnar på vinden.

#8 - Anonym

Jag gör precis som du! Rensar bort och ger bort/säljer det som är fräscht resten åker i soporna + att jag föröker ha så lite saker som möjligt, jag tror inte på att barn blir lyckligare av mer leksaker snarare av mer tid tillsammans och av att hitta på mer saker tillsammans.
Själv kommer jag knappt ihåg vad jag hade för leksaker som liten men jag kommer ihåg vad vi har gjort :-)

#9 - Stina

Råkade visst bli anonym..

#10 - En pojkmammas vardag - blivande trebarnsmamma

Jag har också spanat på det där spelet. Me ndet blev "doogie doo" som också verkar vara ett sånt där "bajs roligt" spel :)

När jag rensar går jag bara in i ungarnas rum med några påsar och stoppar ner det jag vet att dom inte lekt med på länge. Sen in med det i lagårn. Om dom saknar något som dom vill ta in så måste något annat ut .. funkar riktigt bra här hemma :)

#11 - Helena

Eftersom pojken har så mycket leksaker brukar vi plocka undan det vi inte tycker han leker med och sen plocka fram det efter några månader och då även ta bort något annat. Det blir lite som nya leksaker då. Sen plockar vi givetvis bort trasiga saker och bebisleksaker som han är för stor för. Men nu när vi börjar ta fram bebisgrejerna till lillasyster är de ju självklart väldigt roliga att leka med :-)

#12 - Finurliga fröken

Det där spelet har jag helt missat! Synd för det hade varit väldigt populärt här hemma. Det får införskaffas i framtiden. Kram