bambi

Söndagsångest
Usch, söndagarna och måndagarna är nog värst när det gäller ångesten. Men denna söndag är värre än vanligt. Jag läste om händelseförloppet av dödskjutningen i USA, där 20 stycken 6-7 åringar miste livet. Ångesten sköljde över mig och jag kan inte sluta tänka på det. Nu känner jag mig bara väldigt nedstämd och ledsen...
 
Nog för att jag annars brukar tycka om mitt gamla hemland USA men jag har aldrig tyckt om deras vapenlagar. Jag hoppas verkligen att det blir en ändring efter denna fruktansvärda händelse men jag vågar faktiskt inte hoppas för mycket.
 
Döden gör sig påmind och känns så nära när jag läser om såna här saker så jag försöker undvika det nu men det är svårt att låta bli helt.
#1 - felicia

Det ör så himla, himla tragiskt det som hände. Men på tal om USA's lagar så är det ju inte bara vapenlagarna som är sjuka, varje dag dödar amerikanska vapen många, många fler än 20 skolbarn i andra delar av världen, och tyvärr uppmärksammas det inte lika mycket. Jag har också bott i USA och jag älskar, älskar, älskar landet, men att Obama står och gråter över 20 barn, när han skriver under papper som tillåter människor att döda andra människor varje dag, det tycker jag är lite skamligt. Ett nytt perspektiv på det som hänt? Kram!

#2 - Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Jag tycker det är helt sinnessjukt att dessa vapenlagar existerar efter allt som redan hänt, när tusan ska dom få tummen ur och ändra något?

Svar: Ja, det undrar jag också. Vart går gränsen?
bambi

#3 - Johanna

Har du läst detta: http://anarchistsoccermom.blogspot.fi/2012/12/thinking-unthinkable.html

Något att fundera över. Hur kan det få vara så?

#4 - Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok

Det värsta tycker jag är att det inte längre finns samma förvåning eller chock över att det här händer igen och igen. För det har vi lärt oss att det gör. Igen och igen. Vi blir ledsna, förskräckta, upprörda, men inte förvånade.

#5 - Sandrew

Hej! :)
Det är ju tyvärr inte den första dödsskjutningen som sker i USA, utan bara en av många. Om de inte har ändrat lagen innan, så gör kålhuvudena säkert inte det denna gången heller, tyvärr.. :(

#6 - dianasdrömmar

Galet med alla dödsskjutningar, varför?kram Diana