bambi

Svar på kommentar
Jag älskar när ni frågar saker i kommentar och visar att ni ät intresserade av det jag skriver, så var inte blyga! Marie ställde några intressanta frågor:


Marie Mårtensson
om Helgtävling: Fem vinner Alla Hjärtans Dag kit från Nivea:
Åååå jag vill jättegärna vinna!

Äntligen en tävling för oss morgonpigga :-)

Jag skulle även vilja se ett inlägg om särskrivning, hur du som lärare tycker om och ser på det och hur det ser ut i skolan numera.

Och sen vill jag ha en uppföljning på hur det har gått med din vikt?! Tycker att bakinläggen ökar nämligen och undrar hur du får det att gå ihop. ;-)

Wish me luck!


Svar: Jag är ju lärare i engelska och inte svenska... vilket kanske ibland märks på mitt språk? Maken brukar i allafall mobba mig ibland för min svenska, men jag skyller på att mitt första språk var engelskan (även om vi pratade lite svenska hemma när vi bodde i USA, men jag skrev aldrig på svenska och jag föredrog att prata på engelska).

I engelskan så särskriver man det mesta, vilket gör att jag gärna gör det ibland på svenska också. Så jag är nog fel lärare att fråga angående detta med särskrivning. Jag kan tänka mig att ungdomar påverkas mycket av engelskan som dom läser på nätet och att det lätt rinner över i svenskan.

Sen angående min vikt. Ja, det har gått snart en månad sen jag slutade helt med pulver och jag tror att jag ligger på +1 kilo eller nåt (då brukar man ändå räkna +3 kg är vätska och tarminnehåll). Jag har försökt att ta någon pulverpåse då och då (och ersatt en måltid) för att kompensera när det har blivit för mycket onyttigt.

Men allt som jag bakar och visar upp på bloggen äter jag inte själv! Verkligen inte! Jag bjuder vänner, maken får ofta ta med till jobbet och jag har tagit med till barnens förskola, mm. Jag fryser även in en del.

Jag pratade med en bloggerska vars blogg bara är inriktat på bakning och hon berättade att hon bakar varje dag! Jag håller mig till en gång i veckan, vilket jag tycker är lagom. Ibland så delar jag upp degen/smeten och gör två olika saker utav det, så *vips* har jag två inlägg utifrån ett baktillfälle (vilket jag t.ex. gjorde när jag bakade semlor av halva degen och en semmelkrans av andra halvan). Men för er läsare så ser det nog ut som att jag har bakat massor!
#1 - Linda

Jag lyssnade precis på radion, på P4, om att man i Stockholm har infört Djurpoliser. Detta drabbade ett par pensionärer som hade en hund, denna hund hade artros och deras veterinär hade föreslagit att de skulle avliva hunden då veterinären tyckte att den led. Detta tyckte dock inte pensionärsparet. Någon dag efter så kommer en sån här djurpolis, hunden hade en bra dag och var mycket pigg. Djurpolisen tog då med sig hunden och avlivade den.

Jag skulle vilja se din syn på det här med djurpoliser, eftersom ni har katt? Det här är nämligen inget jag hört om förut i Sverige. Men i USA är det tydligen rätt vanligt i alla fall om man kollar på Animal planet.