bambi

Dagens fråga: När är barn "för stora" för att åka barnvagn?


Denna tråd har utmynnat i två diskussioner:

- När är barn "för stora" för att åka barnvagn?
- Ska det vara någon åldergräns på barn i barnvagn som får åka gratis buss i Stockholm?

Tydligen så är det väldigt många som anser att 3-4 år är "för gammalt" för att åka barnvagn. Många pratar om att dom tar långa skogspromenader med sina 3-åringar, osv osv. Men det anser jag inte alls är samma sak. I en storstadsmiljö så hamnar man lätt i folkmassor eller vältrafikerade gator vilket gör att man gärna vill ha lite extra koll på ungen. Sen så kan det lätt bli så att man ska någonstans, det är kanske till och med lite bråttom dit och man har inte tid att stanna till och titta på allt... till skillnad från en skogspromenad.

Men Zack från promenera mer och mer och han är en riktig expert på att åka rulltrappa, gå på/av bussar och pendeltåg. Men han är rätt så lat av sig och säger rätt så ofta "jag orkar inte gå" (även om vi bara har promenerat ett par minuter) och det vill vi gärna vänja honom av med.

Jag tycker inte att det ska vara någon åldergräns för barn i barnvagn som åker gratis buss i Stockholm. Ibland är även 3-4-åringar trötta, kanske efter en lång dag på förskolan och behöver vila sig lite i vagnen. Dom kanske är sjuka eller inte mår så bra. Det är inte heller lätt att dra gränsen eller bedöma hur gammalt ett litet barn är.

 

Vad säger ni om frågan/frågorna? Har ni haft någon specifik ålder då ni har känt att "nää, nu är barnet för stort för att åka vagn"?