bambi

Idag var det kallt...
På vägen till förskolan för att hämta Zack så såg jag två bilar som stod på tomgång. Det är rätt så irriterande att folk skiter i lagen (det är ju ett miljöbrott att stå på tomgång i längre än en minut) och tycker att det är viktigare att dom inte fryser en liten stund än att värna om miljö.

Efter att ha gått till förskolan, klätt på Zack (det tar ju en stund) och går hemåt igen så står fortfarande en av bilarna på tomgång. Med en man inuti som lugnt sitter och läser tidningen. Så jag knackar (rätt så hårt) på fönsterrutan. Han hoppar till. Jag öppnar dörren på passagerar sidan och säger "Hej. Skulle du kunna vara vänlig och inte stå på tomgång? Du stod på tomgång när jag gick till förskolan för en bra stund sen och står fortfarande det. Det kanske är dags att inte bara tänka på sig själv?" Han verkade väldigt förvånad och nickade bara. Jag sa "Tack" och stängde dörren och han åkte iväg... Han åkte kanske bara runt hörnet och ställde sig på tomgång där men jag kände att nån måste säga nånting... Så kanske i allafall nån får sig en tankeställare?
#1 - Lina - snart 2 barns mamma!

Bra gjort!!

#2 - Miosliv - mamma,pappa,barn,katt,hund - vardagen med en fotoblogg!

Bra gjort ! Jag hade en killkompis som korde lastbil och på nätterna så sov han i denna, med tomgång! for att hålla värmen sa han. Pratade med honom om miljon men han lyssnade inte. Det är tydligen rätt vanligt att de som sover i lastbil brukar gora såhär..

#3 - Petra

Det där var modigt och bra gjort!!

#4 - idun

WOW.. Vad modigt och oerhört starkt. Jag blir imponerad.



Idag såg jag en typ 14 åring röka och dessutom går hon med sin mamma som röker.. Jag blev så ledsen och tänkte, hon är nog 40, min farbror dog när han var 43 av lungcancer pga rökning. Jag ville så gärna säga något men jag tordes inte.

#5 - Jennie

Riktigt bra gjort! Tufft av dig :)

#6 - Viola

Heja sådana som dig!

#7 - Anonym

Allvar? Du rööker, du slängde ett tuggummi, du pratar för högt i mobil, du borde sopsortera, du borde.... Nä fy så ledsamt.

#8 - Rita

Bra gjort! Ibland måste man få reagera!

#9 - BloggMamman

Visserligen hade du ju lagen på din sida men när jag ser ngt sådant brukar jag alltid tänka efter ifall jag själv är så perfekt... Ska man klaga på folk om sånna (ändå) småsaker bör man ju vara ganska perfekt själv- men det kanske du är, vad vet jag :-)

#10 - Heléne

BRA gjort av dig!!! Tycker det är alldeles för många som bara reagerar och skiter i att agera. Nä fler borde ta sig i kragen och agera också. Ros till Bambi! Ris till gubben!

#11 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Bloggmamman Nej, jag är verkligen inte perfekt men betyder det att man inte får säga till andra? Ska jag bara titta åt andra hållet om jag ser en förälder daska till sitt barn, någon snatta eller någon som begår ett miljöbrott? Vissa saker tycker jag går över gränsen och då borde man säga till!



Anonym Eeeeh.... va? Jag röker definitivt inte och ja, jag sopsorterar... tror att jag till och med bloggade om när Zack var med och hjälpte till och sopsorterade en gång...

#12 - Jessica

Heja dig, bra gjort! Stör mig också på folk som sitter i sina bilar och förpestar, men är oftast för feg för att säga nåt. Ska skärpa mig :) Tack för att du bloggar och delar med dig av stort och smått, gillar verkligen din blogg! Kram

#13 - BloggMamman

Nej, man ska absolut inte gå förbi om en vuxen misshandlar ett barn- men jag tycker inte man behöver dra "slå ett barn" och "ha bilen på tomgång" över samma kant...det är ju ändå skillnad, enligt mig, på det!

Och nej, jag skulle aldrig orka/bry mig om att säga till om ngn satt med bilen på tomgång och vem vet...han kanske satt och väntade på att hans sjuka barn skulle komma ut i bilen tillsammans med sin mamma för att bli skjutsad till sjukhuset och ville inte försämra sonens tillstånd genom att sätta honom i en iskall bil....

#14 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

BloggMamman Ja, vi har alla våra gränser som vi drar när vi tycker att det är dags att säga ifrån. Jag blev trött på att det var flera som satt med sina bilar på tomgång utan att verka bry sig. Det kändes som att jag ville göra nåt i allafall och inte bara rycka på axlarna.



Han satt ändå där i minst 15-20 minuter... så det kändes lite väl extremt, enligt mig.

#15 - Anonym

Kan ju ha stängt av den däremellan,onödigt att hoppa på folk. Barn som blir slagna e nåt annat

#16 - Bonita

Kan inte heller tycka att det är helt ok...lite pekpinne-varning. Tråkigt att vissa alltid ska tillrättavisa andra. Vem dog o gjorde dig till kung liksom. Det är stor skillnad på misshandel o tomgång. Lägga mig i andras uppförande gör jag om det rör sig om någon fara. Peka finger känns ju bara omoget. Du tog dig dessutom rätten o öppna hans bildörr. Då hade jag blivit skitsur om någon gjorde det när jag satt i bilen, hade tolkat det som ett grovt intrång på mitt område.



Det e grov besservisservarning på dig ibland. Men det e klart provocerande bloggning brukar ju va lönsamt...dock överjordiskt töntigt.

#17 - Ulrika

Jag hade blivit så arg! Spec.av den sista kommentaren... Du vet inte hur han hade det...

#18 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Bonita Klart att det är skillnad på misshandel och ha bilen på tomgång men någonstans måste man dra gränsen?



Fara för någons liv..? Ja, det beror ju på hur man ser det... Jag bor i närheten av där han stod och spydde ut avgaser och jag har ingen lust att mina barn ska behöva andas in extra mycket avgaser bara för att han ska vara lite extra komfortabel.



Nej, jag skrev inte inlägget för att provocera. Jag ville väcka frågan och kanske inspirera andra. Besservissevarning? Ja, det är ju min blogg och här skriver jag ju om mina åsiker så jag förstår att det kan uppfattas så...

#19 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Ulrika Han kanske mådde skit men han behövde inte förpesta och förstöra miljön för det?!?!? Bara för att jag mår dåligt har jag rätt att bryta lagen, eller vad menar du??

#20 - Lisen

Jag tyckte det var jättebra gjort av dig bambi!



kram

#21 - Rita

Nej, bara för att nån mår dåligt eller har det jobbigt just nu betyder det inte att man får bryta mot lagen eller göra som man vill (och ja, man bryter mot lagen om man har bilen på tomgång i en kvart! Såå kallt är det inte i Stockholm nu!). En nära släkting till mig har spridit ut en massa negativa saker om mig som inte ens stämmer, och vissa har försökt släta över det med "hon är ju gravid och spyr hela tiden, klart att hon är bitter". Men VA?! Jag är också gravid och bara för att man mår dåligt behöver man inte förpesta andras liv, varken med lögner eller avgaser!!

#22 - Kattis

Jag hade aldrig gjort det - för att jag är för feg - men jag tycker det var bra gjort av dig. Hade det nu varit något specialtillfälle och vore det nu så att hans sjuka barn var påväg så hade han väl inte kört iväg? Det uppfattar jag som ett skamset beteende. Och om det nu hade gällt hans barns hälsa (...sjukt långsökt...) hade han väl inte skämts? Förhoppningsvis tänker han till nästa gång.

#23 - Tilda

Helt klart rätt gjort! Folk har kommenterat och sagt att du är en beserviser jag undrar just vem är är beserviser som sitter och surar när du säger till någon som faktiskt gör ett lagbrått även om det inte är det mest kriminella man kan göra. Tummen upp Bambi!

#24 - Sofia

Jag tycker att du gjorde rätt i att säga till, men att du kanske gjorde det på ett för aggressivt sätt. Genom kommentarer som "det kanske är dags att inte bara tänka på dig själv" tror jag att chansen att den andra personen tar till sig ditt budskap minskar, tyvärr... Annars bra gjort att du vågade säga till!

#25 - Bella

Riktigt bra gjort. Tyvärr verkar många resonera om att miljöproblemen och miljöbrott är petitesser. Dags att vakna och börja ta ansvar!

#26 - Anonym

Ok alla attackerar grannar imorgon - rusa fram öppna deras dörr o skäll ( när de överskridit tiden för tomgång). Godmorgon liksom..

#27 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

anonym Ja, jag hoppas att folk säger till sina grannar. Vi måste alla hjälpas åt och förbättra miljön! :)