16 skivor tunnskivade kycklingbröst (alt. banka ut lårfiléer)
1 skivad gul lök
1 pkt bacon
1-2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st stora, skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl kycklingfond, se på flaskan
½ dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk smör
salt, peppar
tandpetare
Potatismos smaksatt med parmesan:
500 gram skalad king edward potatis (eller den sorten ni brukar ha…)
100 gram smör
2 dl vispgrädde
100 gram riven paremsan
salt, peppar
1. Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
2. Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar.
3. Lägg lite av denna fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd sedan i tandpetare. Tänk på vart skarven sitter.
4. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.
5. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka.
6. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
7. Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatis press. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka ev. av med salt och peppar. Njut!