bambi

Kycklingrullader à la Leif Mannerström
Igår på vår bröllopsdag så åt vi en sån otroligt god middag. Så smakrikt och gott och kändes som äkta restaurangmat! Ni måste prova detta underbara recept som Leif Mannerström har tagit fram. Så jävla gott!



16 skivor tunnskivade kycklingbröst (alt. banka ut lårfiléer)

1 skivad gul lök

1 pkt bacon

1-2 msk fransk senap

1 dl grovt hackad persilja

4 st stora, skalade morötter, skurna i stora bitar

5 dl kycklingfond, se på flaskan

½ dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

1 msk smör

salt, peppar

tandpetare


Potatismos smaksatt med parmesan:

500 gram skalad king edward potatis (eller den sorten ni brukar ha…)

100 gram smör

2 dl vispgrädde

100 gram riven paremsan

salt, peppar


1. Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
2. Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar.
3. Lägg lite av denna fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd sedan i tandpetare. Tänk på vart skarven sitter.
4. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.
5. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka.
6. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
7. Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatis press. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka ev. av med salt och peppar. Njut!

#1 - Sara

Åh det såg gott ut!! Har precis suttit och spanat in din fina bröllopsklänning och insett att den inte säljs längre, hade varit perfekt i sommar när vi skall gifta oss.. :)

#2 - Maddie

Min man lagade detta till min födelsedag i mellandagarna och ja jag kan instämma, det godaste jag ätit tror jag!!! Särskilt såsen :) Underbart gott alltihop!

#3 - Alfva- i preggoland!

Nu kan ju jag INGENTING om matlagning (och det lät sjukt gott) - men 5 DL kycklingfond? Det är väl bra mycket mer än vad flaskorna ens innehåller?

#4 - Frida

Mums, lät gott:)

Har läst din blogg ett tag men inte kommenterat förrän nu. Ville bara säga att jag gillar din blogg! Söta små barn du har också!

kram

#5 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Alfva Vi spädde ut kycklingfonden enligt instruktionerna på flaskan :)

#6 - Alfva- i preggoland!

Jaha, det var så du menade! ;) Dåså - jag blev bara så fundersam eftersom 5 dl fond är MYCKET! Tack för svaret!