3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 dl salta jordnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad eller försiktigt i micron.
5. Hacka jordnötterna. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet varvat med jornötter.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Peanut butter frosting
1 dl jordnötssmör
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
saltade jordnötter till garnering
1. Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
2. Tillsätt kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med jordnötter.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)