bambi

The Handmaid's Tale

Jag tror att jag har en ny favoritbok... Denna var verkligen helt underbar!

The Handmaid's Tale är en klassiker som handlar om ett framtida samhälle där inte många människor är fertila längre. Detta på grund av alla giftiga kemikaler människor har fått i sig under åren och ca 75% av alla barn som föds föds antingen döda eller missbildade.

Så då har man ordnat så att alla fruar som inte kan få egna barn får skaffa sig en handmaid som deras man får ha sex med (oftast inför dom) för att sedan ge dom ett barn.

Vi får följa en av dessa handmaids, som endast ses som en tillbringare för en bebis. Dom får knappt prata med någon annan och har väldigt strikta regler som dom ska följa.

En mycket intressant roman som också väver in det som händer innan huvudpersonen blev handmaid och förlorade sin man och dotter. Dessa berättelser berör verkligen (speciellt som mamma) och jag längtade hela tiden efter att få fortsätta läsa för att se vad som händer med huvudpersonen.

 

Så läs denna! Det är verkligen en läsupplevelse! Jag ger den en 5:a av 5 möjliga!

#1 - tindra

Den ska köpas & läsas....låter bra..kom gärna med fler tis :) kram på er....Ha en lovely Måndag...Hur går det på jobbet nu? trivs du?

#2 - En av dina IB2are

Det är inte bara framför fruarna, de ligger halvvägs upp på fruarna och håller dem i händerna. Det är som om de bara är en extern livmoder.