bambi

Cookies and Cream Cupcakes
Jag har hittat en ny cupcake som intar första platsen på min egna lilla cupcake-lista. Länge var Marshmallowcupcakes min absoluta favorit men nu var det ingen tvekan om att Cookies and Cream cupcakes måste inha första platsen. Dom blev verkligen försvinnande goda (hälften försvann det första dygnet!) och frostingen är to-die-for! 
 
Påminner lite om Oreo-cupcakes som jag bakade förut, men dessa har en mumsig marshmallowfyllning och har den perfekta balansen mellan choklad och vanilj.
 
P.S. Om ni publicerar något av mina recept på er egna bloggar - var vänlig och länka!
 
 
12 stora Oreo kakor
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens
 
Fyllning
4 ½ dl minimarshmallows
½ dl grädde
 
Frosting
225 g smör
1/3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
9 ½ dl florsocker
7 stora Oreo kakor, finkrossade
(12 mini Oreos för dekoration)
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
4. Lägg en stor Oreo kaka i botten av varje pappersform (12 st.)
5. Skeda upp smeten i pappersformarna ovanpå kakorna och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
6. Gör under tiden fyllningen. Rör ihop minimarshmallows och grädde i en kastrull och smält ihop på svag värme under omrörning. Ställ sedan åt sidan i rumstemperatur.
 
 
7. När cupcaksen har svalnat, skär ett litet snitt i mitten av varje. Ta en sprits med smal pip och spritsa i lite fyllning i varje.
8. Frostingen: Vispa ihop smör, grädde och vaniljsocker i en bunke.
9. Häll i florsocker lite åt gången medan du vispar. Vispa sedan i minst 2 minuter tills frostingen känns lätt och fluffiga.
10. Vänd sedan ner krossade Oreo-kakor tills allt är välblandat. Spritsa på frostingen på cupcaksen och avsluta med en liten mini-Oreo om du vill  :)
 
 
P.S. Cupcakes alltid ska förvaras i rumstemperatur och klarar sig i ca en vecka (detta fick jag lära mig av dom på Magnolia Bakery)!
#1 - Ulle

Jag har inte ätit frukost än och så trillar jag in på din blogg och det här inlägget. :) Mums!

#2 - Kajsa

De där ser ju helt fantastiska ut!

Svar:
Jo, jag gillar Essie, men ska jag vara ärlig så är jag lite snål och köper hellre billigare. Även om de dyrare lacken kan vara ett bättre köp i längden då se sitter bättre.

#3 - emlisch

men åå så gott det ser ut. Det här med att försöka va lite nyttig o tänka sig för är verkligen inte lätt när du gör så mkt fina bakverk hela tiden ju. Blir så sugen på att baka och testa ju! Brukar du smaka på allt du bakar eller har du något tips för hur man ska göra för att kunna låta bli att smaka?

hoppas allt är fint,
kramis

Svar: Jag brukar smaka nån enstaka sen skicka med resten med maken till hans jobb, eller med vänner :)
KRAM
bambi

#4 - Emma H

Hej! Vilken fin blogg du har! Jag fastnade en stund. =) Och de här cupcaksen lät riktigt smarriga, kanske får baka dem till min födelsedag om ett par veckor. Roligt med en blandning av barn, barnkläder och gosaker, och med en fin inramning dessutom.

Svar: Tack! Och välkommen tillbaka nån annan gång :)
bambi

#5 - Jessica

Oj vad gott det där ser ut att vara =) Himla super. Du får komma hit och baka åt mig haha.

#6 - Marja - Baka Sockerfritt

Wow, vilka cupcakes! Så snygga! Förstår att de blev favoriten.

#7 - Erika

Dessa ser gaaalet goda ut! '
sv: Jo det var dags för en förändring och flytt till en sida utan lika mkt krångel som blogg.se

Trevlig kväll!

#8 - Longevity - en blogg om hälsa

Jösses, det vattnas i munnen! Skönt att det löste sig såpass ed grannarna ändå. Sov gott!

#9 - Anna

Kunde inte låta bli att testa detta recept när jag hittade det o jäklar i min lilla låda va goda dom var! =)

Det enda problemet jag hade var att mina Oreo-kakor som egentligen skulle ligga i botten flöt upp till ytan. Det var ju inget som påverkade smaken men det var lite knixigt att få dit fyllningen.

Har du nåt tips hur man får kakorna att ligga still? =)

/ Anna

#10 - Anna

Kunde inte låta bli att testa detta recept när jag hittade det o jäklar i min lilla låda va goda dom var! =)

Det enda problemet jag hade var att mina Oreo-kakor som egentligen skulle ligga i botten flöt upp till ytan. Det var ju inget som påverkade smaken men det var lite knixigt att få dit fyllningen.

Har du nåt tips hur man får kakorna att ligga still? =)

/ Anna

Svar: Haha, har ingen aning då mina inte alls flöt upp! Men du la väl kakan i botten, först? Annars har jag ingen aning om hur man ska motverka det! :)
bambi

#11 - Heidi

Idag bakade jag dessa och jag måste säga att de numera toppar min cupcakefavvolista (fint det blir när man hatar särskrivning och uppfinner egna ord...) Totally awesome! Väldigt söta var de förstås, men kan det bli FÖR sött? ;) Dock vet jag inte var man får tag på mini-oreos. Jag bor på landet men hittade inga när jag var på ett större ställe, får väl leta vidare. Annars kan man väl lägga några mini-marshmallows på i värsta fall. Jag tänker baka dessa till gubbens 45-årskalas i oktober. Det blir perfekt! ;) I november ska vi ha dop så då funderar jag på din brownie cheesecake med hallon - här ska provbakas! Hihi... Tack för att du finns! =) Kram från en bloggvän

Svar: Haha, ja, dom är lite söta. Men om man dricker lite kaffe eller te till (utan socker) så blir det perfekt ;)
bambi

#12 - Sofie

Mums! Dessa ska jag ÄNTLIGEN baka! Har varit sugen på dessa ett bra tag... ;)

Tack för alla underbara recept du lägger upp <3

/Sofie

#13 - Anonym

Hej
Vilken tyll använde du när du spritsade?
Och i receptet står det inte någonstans att man ska smälta smöret innan man har det i, men det är väl det manglr innan man har de i smeten och i det andra? #förvirrad tjej haha
Kram

#14 - arasen

Idag har jag bakat dom här :) Mumsigt värre :) Jag hade dock i lite mer grädde i frostingen för jag tyckte det var så svårt att vispa..