bambi

Favorit i repris: Morotstårta
Förra sommaren gjorde jag denna underbara morotstårta. Den var inte alls svår att göra och den var otroligt god! Är lite sugen på att göra den igen för jag minns fortfarande hur god den var!
 
 
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl solrosolja
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
300 g rivna morötter
100 g hackade valnötter + ca 100 g valnötter för dekoration

Glasyr
10 dl florsocker (600 g)
100 g smör, rumstempererat
250 g creme cheese/Philadelphia

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg ägg, socker och olja i en bunke och vispa samman. 
3. Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, salt och vaniljsocker. Vispa till en slät smet.
4. Riv i morötterna och ha i dom hackade nötterna. Rör om för hand så att dom fördelas jämt.
5. Fördela smeten jämt i tre stycken lika stora smorda runda formar med löstagbar botten. Släta till smeten med en spatel och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
6. Vispa ihop ingredienserna till glasyren tills den är helt slät.
7. När tårtbottnarna har kallnat lägger du en av dom på ett tårtfat och brer på en fjärdedel av glasyren med en spatel.
8. Lägg på ytterligare en tårtbotten och bred på en fjärdedel av glasyren.
9. Lägg på den sista tårtbottnen och bred på resten av glasyren på ovansidan och sidorna. Dekorera med valnötter och lite kanel.
 
 
#1 - Ankis

Jag gjorde den på mitt barns namngivningskalas, fast utan valnötter pga allergi. Tårtfatet var helt tomt när gästerna gått hem.

#2 - Beata

Åh den bakade jag förra sommaren efter att sett receptet i din blogg! Jag delade dock inte upp den, utan körde på en "hel" kaka då jag inte hade tillräckligt med formar. Lite mindre pilligt och super gott!