bambi

Fläskfilégryta med rosépeppar och bacon
Rosépeppar och bacon ger denna gryta den där extra touchen. Hela familjen fullkomligt älskade grytan och Leah slevade i sig såsen med sked... vilket kanske syns  ;)
 
 
En lite festligare vardagsgryta, skulle jag säga om denna. Och vi kommer definitivt äta denna igen!!
 
 
1 paket bacon
1 fläskfilé
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
2 msk kinesisk soja
1 msk rosépeppar, krossad
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
10 cm purjolök, strimlad
 
1. Klipp ner baconet i en torr stekpanna och knaperstek den. Ta upp baconet och ställ det åt sidan.
2. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och stek den i baconfettet tills dom en fin färg. Ta upp och ställ åt sidan.
3. Vispa ur stekpannan med vattnet och tillsätt kalvfonden, senapen, sojan och rosépepparn. Pressa ner vitlök och tillsätt crème fraiche och purjolök. Låt koka upp.
4. Lägg i köttet och låt det koka tillsammans med såsen ett tag (jag lät det koka i såsen medan jag gjorde iordning bulgur).
5. Strö över bacon innan servering.
 
 
Med inspiration från Mårtenssons kök
#1 - Littledessert - Recept & Webbshop

Gott!

#2 - Erika

Rose'peppar är så gott! Jag äter inte fläsk men ersätter alltid med kalkonkött. Kram!

Svar: Javisst, man kan ju ersätta fläskfilén med kyckling eller kalkon! :)
bambi