bambi

Meltaway cookies - kakorna som smälter i munnen!
Dessa bedårande kakor testade jag att göra i fredags och precis som namnet antyder så smälter dom i munnen. Barnen tycker också det är himla roligt att hjälpa till och göra och dekorera dessa enkla kakor!
 
 
2,3 dl mjukt smör
1,8 dl maizena 
1,8 dl florsocker
2,3 dl vetemjöl
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop smör, maizena och florsocker till en jämn smet.
3. Ha till sist i vetemjölet och blanda ordentligt.
4. Rulla smeten till 24 små bollar. Platta till bollarna med hjälp av tummen eller undersidan av ett glas (jag använde snapsglas). Detta är perfekt för barnen att hjälpa till med!
5. Grädda i ugnen i 10-12 minuter.
 
Frosting
½ paket Philadelphiaost
2,3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
 
1. Blanda ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en jämn konsistens. 
2. Droppa i några droppar karamellfärg och ha eventuellt i frostingen i kylen en stund om den blir för rinnig.
3. Bred på en liten klick frosting på varje kaka och dekorera gärna med lite roligt strössel.
 
#1 - Karin

De ser ju supersöta ut:)

#2 - simone

åh vilket lätt kakrecept och ser så festligt ut med glasyr och strössel,förstår att barnen gillar dessa extra då.

#3 - Cissi- mamma till Emma och gravid med liten

Lät som lätt-bakade kakor! Perfekt för sommarhuset! Ska definitivt testas!

Svar: Ja, gör det!! :)
bambi

#4 - Nena

Oj så smaskigt det lät!
Menar du med mjukt smör flytande smör eller smör som stått i rumstemperatur? (Funderade på det i och med att det ska mätas i dl.)

Svar: Mjukt smör som har stått i rumstemperatur!
bambi

#5 - Kristin @ The Chocolate Box

Vilket härligt namn! Kakor som smälter i munnen kan ju inte vara annat än gott :)

Svar: Nej, dom är verkligen underbart goda! :)
bambi

#6 - Tess

Låter spännande!
Vad är det för Maizena du använt?

Svar: Det är majsmjöl/redning.
bambi

#7 - Heidi

Hej! De här ska jag testa att baka idag! =)
Har även skrivit om det på min blogg (och länkat till dig förstås!) Här finns det: http://livetenligtheidi.blogg.se/2012/july/meltaway-cookies.html#trackback

Är måtten lite halvknepiga för att det är ett amerikanskt recept från början? Själv är jag kär i viktmått i recept och gillar när allt kan vägas, då KAN det liksom inte bli fel! =)

Ha en bra dag!
Hälsningar
Heidi

Svar: Hej! Ja, detta är egentligen ett amerikanskt recept därför blir måtten lite konstiga :)
bambi

#8 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

De verkar så lätta att till och med jag borde klara av att baka dem! detta recept måste sparas =)

Svar: Ja, dom är superenkla att göra! :)
bambi

#9 - Sofie

Supergoda! Bakade dem idag, mkt omtyckta=)

Svar: Va roligt att höra :)
bambi

#10 - Josephine- Mamma till Elika & Nick

Efter att ha läst om dessa goda kakor så testade jag att göra dom själv & så sjukt lätt & goda!

http://mammajossan.se/2012/july/bakat-lite.html

Du är så duktig på att baka, alltid lika skoj att läsa din blogg!!

Svar: Tack och va roligt att du gillade receptet :)
bambi

#11 - Amy's piece of cake

Ser smarriga ut!

Svar: Dom är oerhört goda!! :)
bambi

#12 - Anna

Gjorde dom igår, enkelt! OCH goda!!!
Angående smöret så skulle jag säga att det motsvarar ca 200 gram.

Svar: Va bra! :)
bambi

#13 - Anonym

Här kommer jag: 8 år senare 😅 Har du testat göra dem med glutenfritt mjöl och mjölkproteinfri smör och färskost? Tänkte ha dem till ett kalas och göra för alla att äta. Kunde dock vara roligt att veta om det blir bra om du redan sitter på svar =)