bambi

Rice Krispie treats - något som alla barn i USA har gjort någon gång
I stort sett alla barn i Sverige har någon gång gjort egna chokladbollar (och ätit upp halva smeten), för det är enkelt och man behöver inte använda en ugn (och riskera bränna sig). Då skulle jag säga att Rice Krispie treats är USAs motsvarighet till våra chokladbollar: dom är enkla att göra, barnen älskar dom och man behöver inte använda ugnen. 
 
Testa, dom är superenkla och supergoda!
 
 
2,4 dl ljus sirap
1,2 dl socker
1,2 dl farinsocker
3 ½ dl jordnötssmör
2 tsk vaniljsocker
9 ½ dl Rice Krispies
 
1. Klä en form (ca 22 x 33 cm eller något mindre) med bakplåtspapper.
2. Blanda sirap, socker och farinsocker i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån den från värmen.
3. Blanda snabbt i resten av ingredienserna och häll i formen. Platta till något och låt stå kallt i minst ett par timmar. Skär upp i rutor.
#1 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävling igång!

Åhh det som är så gott! Nu blev jag sugen på att göra såna :)

Svar: Ja, men gör det!! Dom är supergoda!
bambi

#2 - Annica

Det ser riktigt gott ut det där, men samtidigt.. Inte riktigt min stil ;) Men riktigt fin bild.

#3 - Sara - Mamma till Max & och bebis i magen

Mmm va gott, älskar allt med jordnötter!

#4 - Natali bloggar om LIVET

Jag gör alltid rice crispie treats med marchmellows. Har aldrig sett recept med sirap, jordnötssmör och farin. Men ska absolut testa.

#5 - Natali bloggar om LIVET

Jag gör alltid rice crispie treats med marchmellows. Har aldrig sett recept med sirap, jordnötssmör och farin. Men ska absolut testa.

#6 - Lilla Mysan

Det är ju exakt som mina snickerskakor. Fast jag vill inte ha vaniljsocker i - det är sött nog ändå, tycker jag. Och så har jag cornflakes istället för rice crispies. Och så skippar jag farinen och tar vanligt socker.