bambi

Var har han lärt sig det där?
Igår så försvann tv-dosan. Det är väldigt problematiskt det där eftersom man inte kan ringa till den och höra vart den ligger och jag får lite smått panik när den är borta. 
 
Vi letade och letade. Under vardagsrumsbordet, under soffan och fåtöljer. Vi frågade barnen om dom visste vart den var - nej, det visste dom inte. Så vi kollar bakom soffkuddar och under tv-bänken. Nej, ingenstans.
 
Så frågar Zack om han kan få en kaka (en Meltaways, som barnen fullkomligt älskade) och jag svarar "Ja, det kan du få om du hittar fjärrkontrollen." och han svarar "Ok, den är i min garderob!" och så springer han och hämtar den!!!! 
 
Jag och maken blir helt paffa! Han hade svarat flera gånger att han inte visste vart den var (hur var det nu, kunde inte småbarn ljuga?) och han hade till och med hjälpt oss att kolla bakom soffkuddarna efter den! Men eftersom jag hade lovat honom en kaka så fick han det, men det kändes liiiiite fel att han belönades med en kaka för att han hade gömt fjärrkontrollen!
 
Busunge!
#1 - Cissi- mamma till Emma och gravid med liten

Smart kille! Så gjorde min lillasyster med lillebrors nappar.. Mamma utlyste napp-jakt och att vi skulle få 50-öre per hittad napp.. Då hade hon gömt nappar under dagen som hon bara gick och hämtade.. Helt klart fusk enligt mig...

#2 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Haha! Gud vilken smart liten rackarunge ;)

#3 - En kvinnas vardag

Hahaha Lurigt! :)

#4 - Martina

De är inte dumma de där små människorna ;-)

#5 - Tess

Smarting :-) Riktig lurig :-)

#6 - Skrotmamman skrotar vidare - snart 3 barn på 3 år

Jag har också reagerat på det, att dottern (nu nyss fyllda 3 år) kan svara på såna frågor. Oftast så blir det ett "jag vet inte", per automatik, oavsett vad man frågar henne. Men sen ibland så vet hon precis var tofflorna, dockan, glasögonen osv är någonstans.

Det gäller bara att bryta förbi det där första "jag vet inte".

Svar: Ja, det är nog bara att dom svarar så automatiskt och lyssnar inte riktigt ordentligt....
bambi