West Coast vs. East Coast

Helena undrade om jag upplevde några skillnader mellan New York och Kalifornien när jag besökte USA. Dom ligger ju på varsin kust av landet och det känns verkligen som två helt olika länder måste jag säga.
 
 
När man är i New York så upplevs staden som mer en del av världen. Man möts hela tiden av olika kulturer och det leder nog till mer acceptans av olikheter. Här ser man alla möjliga typer av människor, allt från kostymnissar till hemlösa som alla trängs i tunnelbanan. Det är så mycket intryck hela tiden så man vet inte riktigt vart man ska titta eller vad man ska ta in.
 
Staden i sig är en upplevelse och så otroligt häftig. Människorna där känns väldigt öppna och jag vi pratade med en massa olika människor som var genuint nyfikna på oss.
 
I San Francisco så var det mer en avslappnad känsla, inte lika mångkulturellt men även här var folk lite mer öppna och tog gärna kontakt.
 
När man tänker "amerikanskt" så tycker jag att Kalifornia stämmer bättre in på den bilden och New York känns så europeisk men amerikansk på en och samma gång. En mycket häftig stad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Helena
2012-07-13 @ 20:40:18 Blogg: http://eitchy.wordpress.com

Tack för inlägget! Visst är det fascinerande, men ändå inte konstigt med tanke på att landet är så stort, att det verkligen kan kännas som två olika länder? Just det där med att ta kontakt tror jag är typiskt amerikanskt, faktiskt oavsett plats. Det är ett stort land med många konstraster i alla fall. Kul att läsa hur du upplevde det.

Rosita
2012-09-01 @ 12:31:14 Blogg: http://globetrottermamma.com

Hej hej,
läser sent ikapp på alla härliga New York-inlägg och blir helt sjuk att återvända till The Big Apple. Premiärbesökte staden så sent som i mars till makens 40-årsdag och längtar tillbaka praktiskt taget varje dag, ha ha.

Hittade till din blogg via min väninna Diana (dianas drömmar). Härlig blogg! Jag ska absolut prova några av dina NY-tips till nästa besök. Även om det lär dröja lite, har Australien om knappt två månader först, sen får vi se när tid, ekonomi och möjlighet ges (har tre barn hemma också varav den yngsta är för liten att ta med ...)

Må så gott, hälsar Rosita

Svar: Va roligt att du hittade hit! :) Välkommen åter :)
bambi

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet