bambi

Alcatraz
 
Igår var vi alltså till San Francisco (ligger inte så långt härifrån) och besökte Alcatraz. Solen sken men det blåste en hel del så det var rätt så svalt, speciellt på båten och ute på ön. Det var verkligen superhäftigt att få uppleva detta mytomspunna ställe. Ingen har rymt från fängelset (för man kan ju inte säga att dom har lyckats rymma om dom inte har kommit förbi vattnet, det är ju också en del av skyddet).
 
 
För $28 så får man båttur och guidning och allt till Alcatraz. Vi köpte med oss pretzels att äta på båtturen (som tog 20 minuter).
 
 
Fin vy över San Fransico från båten.
 
 
Här är Alcatraz, själva fängselet ser man högst upp på ön.
 
 
Tre våningar med celler var det överallt.
 
 
Cellerna var inte stora (ca 6 kvm)!!
 
 
Man såg San Francisco från fängelset. Detta såg ju förstås fångarna också, vilket var en riktig plåga för dom. Att se den vackra staden så nära, men ändå så långt borta!
#1 - Jeanette♥

Det är ett ställe jag gärna hade velat besöka...det måste ha varit intressant?:)

Svar: Ja, det var verkligen superhäftigt! :)
bambi

#2 - Anna, Gbg

Det är verkligen häftigt där! Var där för 7 år sedan när vi åkte runt i västra delarna av USA på bröllopsresa. Kuslig känsla för man känner verkligen "historiens vingslag" där.

#3 - Jenny i Dalby (mamma till fyra)

Häftigt! Och vilka fantastiska vy-bilder över staden, man ser verkligen höjdskillnaderna och de där långa branta gatorna.

#4 - Emma Nordgren - Fotografering

Fyyyy vad häftigt. Hade verkligen velat se det där själv, men det får väl bli nån gång i framtiden. Får ont i magen när jag ser bilderna och tycker synd om fångarna haha...

#5 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Gud så häftigt att se det med egna ögon!! :)

#6 - Marie-Louise

wow vilka bilder :)
Där skulle man inte vilja sitta... Kram

#7 - Alexandra - Mamma till Ängla,Kelian & Vilde

Vad spännande !
Måste vara roligt & intressant att göra ett besök där .
Åker jag någon gång till USA måste jag dit & kika.
Sett dokumentärer om alcatraz så det hade varit kul att se det med egna ögon också :)

#8 - Rocktjejen

Vilka fina bilder! :) Du verkar ha en trevlig resa. :)

#9 - Sussi


Hejsan

Inget som jag skulle vilja se, men tur att baken är delad hihi. Tycker bara att de är så hemskt och så är man rädd för att bli fast på ön, fast at man inte kan bli det. Men fin utsikt var det. Men inget jag skulle fara och se.

Sussi

#10 - Jannice

Så häftigt! Jag hoppas också på att få se Alcatraz nån dag... Vilken tur för mig att jag snubblat in på din fina blogg för det är verkligen jättespännande att läsa om din resa! =)