bambi

Att göra det som krävs
På tal om att göra mycket för sina barn. Det flesta säger att dom skulle kunna göra vad som helst för sina barn men i vissa situationer så verkar det som att vissa föräldrar blir lite mesiga.

Jag har en vän vars tonåring började snatta. Min vän förbjöd tonåringen att umgås med vännerna men tonåringen gjorde förstås det ändå. Det hela eskalerade och det blev mer och mer snattande och bråk i skolan. Till slut kände min vän att det inte fanns något annat att göra än att flytta med sin tonåring för det hela började spåra ur rejält. Så dom flyttade till en mindre stad i närheten och nu är tonåringen mycket lugnare.

Jag beundrar min vän oerhört mycket för detta! Att rota upp sitt liv för sitt barn och verkligen aktivt visa att man gör vad som helst för att barnet ska få ett sånt bra liv som möjligt är väldigt starkt gjort tycker jag. Men tyvärr tycker jag att det är väldigt sällan man hör eller ser föräldrar som verkligen gör något åt att det börjar gå snett för deras barn. Det känns som att många föräldrar bara hoppas och hoppas på att det hela ska vända.... och så gör dom inte ett skit.

Jag tänker göra samma sak som min vän om något av mina barn behöver det. Det är ett stort steg att flytta till en annan stad men om det är det som krävs för att något av mina barn inte ska hamna i fel gäng (som kan leda till så mycket hemskt) så är det definitivt värt det!
#1 - ♥ TUMADRE - ensamstående mamma till två ♥

Håller med.



Har själv en erfarenhet om just detta, fast om något värre än snatteri. Och i det fallet flyttade mamman till en annan stad och nja... det hjälpte inte riktigt, men efter ytterligare en flytt gick det i hamn!

#2 - Linda

VI har ett par i närheten som gjorde så, de bytte t.o.m. land (fast det berodde på mer än den struliga tonåringen). Skulle absolut göra samma sak.

#3 - Thina

Vi bodde i en större stad innan men när sonen blev mobbad och skolan ansåg att det tillhörde pojkars sätt att vara och inte ville ta tag i det så flyttade vi till en mindre stad. Förutom att sonen har fått både vänner och en möjlighet i skolan så har hela familjens livskvalitet ökat trots att både sambon och jag pendlar 10 mil enkel väg.