bambi

Jag skulle behöva klona mig själv



Idag öppnade himlen sig igen. Paraplyerna som jag köpte till barnen har verkligen blivit flitigt använda redan! Barnen älskar det!

Idag stängde förskolan tidigt. Vår förskola stänger alltid kl. 15 dagen före röd dag (gör era förskolor också det?), vilket ställer till det en hel del för oss. Maken har ett väldigt stort mål, som håller på hela denna veckan och även nsäta vecka. Jag hade egentligen fyra ställen som jag skulle vara på samtidigt: ta hand om prövningar som jag har, möte med IB-lärarna, möte med ett par andra lärare och samtidigt hämta på förskolan. Jag skulle verkligen behöva klona mig själv ibland känns det som.

Dagen har inte varit rolig alls idag, både upp och nergångar. Jag har ont i huvudet och känner allmänt nedstämd. Tecken på stress? Jag fick ett sånt fint mail från en läsare som var orolig för mig och att jag stressar för mycket. Sånt värmer alltid så oerhört mycket!

♥ Kärlek till er alla!
#1 - AnnaSC

Alla förskolor jag jobbat på och de som mina barn gått hos har ingen tidig stängning dagen innan röd dag. Det är nog enbart enskilda resp koop. som har det så.



Ta det lugnt så du inte springer in i väggen

#2 - Anonym

Jag jobbar på en privat förskol (föräldrarkooperativ)

och vi har inte alls så.

#3 - EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA

Vår förskola stänger alltid 17.30.



Vi har sån tur att vi har mina föräldrar på samma ort så de ställer upp om det kör ihop sig.



Hoppas du kan njuta av kvällen och morgondagen så du känner dig pigg på torsdag.



kram

#4 - Millan

Det låter väldigt ologiskt att ha det så. Det är en sak att vissa väljer att flexa lite dagen före helgdag, men alla kan verkligen inte det. Det är i morgon det är helgdag, är det så jobbigt att vara ledig i morgon att man behöver en ledig eftermiddag att öva på? ;-)

#5 - Millan

Jag glömde säga, jag tycker att ni kan/bör ifrågasätta detta tidiga stängande en helt vanlig vardag.

#6 - AnnaSC

jag menar inte att alla enskilda resp. kooperativ har det så, men tror inte det finns ett kommunalt som stänger tidigare en vanlig dag bara för det är hrelgdag dagen efter.

#7 - Natali bloggar om LIVET

Vår förskola stänger alltid 17:00 vilket iofs är ganska tidigt i sig men aldrig kortare dagen innan helgdag.

#8 - Maria

Förskolan som jag jobbar på har alltid öppet till 18.30, oavsett dag!

#9 - Maja

Vår förskola (som också är ett föräldrakoperativ) stänger tidigare före röd dag, men om man säger till två veckor i förväg håller dom öppet så länge man behöver.

#10 - Therese

Har ni ingen som kan hjälpa er vid sådana tillfällen? Finns det inte någon ungdom som vill tjäna lite extra pengar på att passa dem lite när det kör ihop sig? Inget illa menat. tänkte när ni har era föräldrar en bit bort.

#11 - Rita

Jag har också tänkt på att du stressar mycket och borde ta det lugnare. Lättare sagt än gjort, men försök iaf innan det är för sent. Jag gick in i väggen för ett par år sen men tacksamt nog hade jag en vän som såg det innan jag fattade vad som hände så jag "räddades" i tid och var "bara" sjukskriven i 4 månader. Dock, så här i efterhand, ser jag att jag borde ha varit sjukskriven ett par månader till, men jag är väldigt tacksam mot min vän som såg det jag inte såg. Jag hade med all säkerhet jobbat tills jag stupat och då hade jag nog varit sjukskriven betydligt längre.



Ta hand om dig!!

#12 - Rita

OCH jag tycker också det är konstigt att er förskola stänger så tidigt dagen innan en röd dag! Förskolan där jag jobbar har alltid öppet till 17.30, även dagen innan julafton och midsommarafton, och t.o.m. på självaste nyårsafton!!

#13 - TantMango

Vår förskola stänger vid 16 innan helgdag.

Är nedstämdheten och huvudvärken bara idag? kommer det titt som tätt? har det varit en längre period? Det kan säga något om allvaret. Alla har dåliga dagar ibland men är det lite mer kan det vara eller bli allvarligare.



Ta det lugnt på din lediga dag imorgon, gör bara sådant du har lust med! Kram

#14 - Sandra Michelle

Nej, så har jag aldrig varit med om att någon förskola haft. Jag har visserligen bara haft mina barn på kommunala förskolor. Vad märkligt system? Många föräldrar jobbar ju vanliga tider även om det är röd dag dagen efter.

#15 - Nena

Nej, det har jag inte heller varit med om! Varför frågar man sig ju. Klämdagar finns ju, men inte slutar väl folk jobba tidigare dagen före röd dag? Däremot hörde jag idag från en släkting som var på vc och blev skickad vidare till drop-in röntgen och när han kom dit så hade de helt stängt idag för att det var dagen före röd dag! Låter ju helt absurt!

#16 - Mia

Nämen hur tänker förskolan då? Får de ens göra så?

Visst finns det vissa som har jobb som de kan smita ifrån lite tidigare dagen innan röd dag, men det är ju långt ifrån alla som kan göra det!

Är alla föräldrar med på detta? Annars kanske det är dags att ta upp frågan..

Har ju varit rätt många röda dagar denna vår.

#17 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Goodiebag tävling!

Jag hoppas det är ok att jag lånat ditt recept på nuggets och lägger ut på bloggen? Jag har ändrat lite och lagt till bilder, såklart har jag även länkat till dig. Är det inte ok så säg till så tar jag bort det :)



KRAM

#18 - Angela

Jag jobbar på en kommunal förskola inom Lidköpings kommun och vi har alltid öppet som vanligt sådana dagar. Jag stängde igår och det var meningen att jag skulle ha barn till 18, men hon gick hem tidigare så jag hade bara barn till 17. Tycker d e konstigt att man inte har öppet längre. Större delen av föräldrarna jobbar ju faktiskt som vanligt.

#19 - dianasdrömmar

Det är stressigt just nu, mycket att hålla reda på..om du läser mitt inlägg igår ser du att det är likadant hemma hos oss..var rädd om dig vännen kramar i massor Diana

#20 - Camilla

Först vill jag säga TA DET LUNGT !!! Stressa inte, det är så lätt att hamna i den berömda väggen då. Jag vet av egen erfarenhet. Var sjukskriven i 4 år pga det och det är inte alls roligt. Så sluta ta på dig så mycket, det är ingen som tackar dig om du sen ligger där och inte mår bra. Tänk på dig och familjen i stället det är de som går i första hand.

Sen arbetar jag på en kommunal förskola och vi har öppet till 18.00 alla dagar, vi personal får OM SÅ ARBETET tillåter gå hem efter 12 MEN det finns alltid någon som arbetar till 18. Så jag tycker du ska i fråga sätta deras tider låter jätte konstigt, även om det är privat eller ej.

Lycka till och kom ihåg TA DET LUNGT..

Kram på dig..

#21 - Towis - its about me wherever I am.

Vår förskola stänger 16 före röd dag och det tycker jag är stressigt för det betyder ju att man måste själv gå från jobbet betydligt tidigare med resväg och annat. Trodde alla förskolor stängde tidigare dag före röd dag men ser här att det inte är så..

#22 - britta bloggar

Oj, konstigt att de stänger tidigare...