bambi

Peanut Butter Swirl Brownies med Fudge Glaze!!!!!
Jag var ju tvungen att göra dessa underbaringar igen! Men jag tyckte att det fattades något. Kanske lite mer choklad? Så det fick bli en fudge glasyr och jordnötschips (som inhandlades i USA), men det går lika bra att ha på hackade jordnötter (himla gott med det salta i kombination med det söta).



Browniessmet

250 g mörk choklad, gärna 70 % kakao
250 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
3 ägg
1 äggula
1 dl (60 g) vetemjöl
Drygt 1 dl (60 g) kakao
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt


Jordnötssmör fyllning
4 msk smält smör
1,2 dl florsocker
1,8 dl jordnötssmör
½ tsk vaniljsocker


1. Sätt på ugnen på 160 grader. Klä en ugnsform, cirka 20 x 26 cm, med bakplåtspapper, eller smörj den.
2. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka resten av chokladen grovt.
3. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg.
4. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och släta ut den.
5. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Klicka ut fyllningen i browniessmeten. Ta sedan en kniv och virvla runt fyllningen.
6. Grädda sedan i ugnen i knappt 40 minuter. Känn gärna med en sticka om den är klar, delarna med jordnötssmöret får gärna vara lite kladdiga.

Fudge Glaze
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 gr mörk choklad

1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen.
2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.

#1 - Fröken M - Vinn en Pino Goodiebag

åh, dom ser helt FANTASTISKA ut !!

#2 - Liselotte Bergstedt

Såg ju grymt goda ut :)

Det är lite pricken över i:et med alla de amerikanska chipsen i olika varianter... Ser lite proffsigare ut :)

#3 - cassandra

jätte fin blogg!:)

ställ gärna en fråga i min frågestund :)

#4 - Sara - Mamma till Max 3,5 år

Men så goda de ser ut!!!

#5 - Emmie

Åh kvinna du är underbar, detta recept måste testas i helgen!

#6 - Lilla Angelicas ♥

Ser grymt gott ut!

#7 - Sophie

Tack goa du! <3 Nu har jag knepat ihop en liten sommardikt med alla i klassen :)

#8 - tindra

Denna ska vi testa & baka :)

#9 - Helena

Jättegoda! Jag håller på att beta av dina recept och det här var riktigt gott! Dock hade jag en form som var lite för liten, för glasyren blev lite för tjock. Nästa gång blir det nog mindre glasyr. Jag trodde aldrig jag skulle säga så om glasyr! ;) Det brukar alltid vara så snålt med glasyr i recept, så det var bra att det inte var det här :)

#10 - Kajsa

Jag bakade de här nu i helgen, så himla goda!

#11 - Heidi

Kära Bambi! Jag använde ditt recept när jag komponerade ihop en tårta härom dagen. Guud så god den blev! Jag gjorde peanut butter swirl brownies som botten (Men utan glaze då), sedan en chokladmousse med hackad dajm som ett tårtlager och en hemmagjord hallonmousse (Gjorde den inte särskilt söt eftersom allt annat var så sött) i ett lager. Grädde runt om. Galet god!! Jag använde avlånga sockerkaksformar till bottnarna och då var de lätthanterliga även om de var kladdiga (Gräddtid ca 27 min/botten) Ville bara berätta... ;) Tack för att du är världens bästa inspiration! <3