bambi

Svensk mat och äkta tacos
Jag och min syster planerar att bjuda min syster i USA och hennes familj på äkta svensk mat när vi kommer och hälsar på. Det får väl bli köttbullar, kokt potatis, kanske inlagd sill och svensk pannkaka. Jag funderar på att ta med mig lite hjortronsylt, eventuellt sill och lite pärlsocker. Jag fick höra av en läsare att just pärlsocker finns inte där borta, så om man vill bjuda på äkta svenska kanelbullar så måste man väl ha med sig pärlsocker?  :)

Min systers man är mexikan så hon frågade mig om jag gillade spicy food. Ja, det gör jag väl men kanske inte i mexikanska mått mätt. Men när jag berättade att just tacos var svenskarnas "fredagsmys-mat" så sa hon att hon då skulle bjuda på äkta mexikanska tacos. För tex-mex är ju egentligen från Mexiko!
#1 - Hanna

Vad kul att testa på riktig tacos! Kan tänka mig att den skiljer sig en hel del från den "svenska".

#2 - ♥ Amber ♥

Har du sett veckans ICA-reklam som tar upp hen-uttrycket? Om inte så kan du kolla på klippet på youtube och även läsa alla kommentarer som skrivs om det. Har läst en massa kommentarer idag på youtube och både skrattat och gråtit... Men det ÄR berikande ändå på något sätt att läsa om många olika synvinklar, även om många kommentarer verkar helt obetänkta... Tänkte bara tipsa eftersom att du skriver en del om genus och verkar vara intresserad av det! Om du hinner och vill kan du väl skriva ett blogginlägg om själva ICA-reklamen, skulle vara intressant att höra vad du tycker! :)

#3 - Monia - mamma till Tuvalie

hehe äkta tacos är nog svinstarkt, men säkert supergott :) nåt mer dom är lite roligt är att våran "american dressing" som vi har till hamburgare inte ens är amerikans eller finns i usa, haha. Min engelskalärare som är från USA tittade frågande på flaskan och frågade vad sjutton det var. dom har tydligen majonnäs på sina hamburgare ^^

#4 - K

Tex-Mex kommer från Texas, inte Mexico ;-) Det är dessutom rätt stora skillnader på "äkta" Mexikansk mat och Tex-Mex. Båda är dock mycket goda! /En svensk i Texas

#5 - Bambi

K: Som det hörs på namnet så kommer man från Mexiko och Texas men det har sitt ursprung i Mexiko. Sen var det i Texas som man "amerikaniserade" det :)

#6 - hanna & vanessa

Allt bra? ♥

#7 - Andrea

frågestund på bloggen, våga fråga!

http://majbarn.blogg.se/2012/june/vaga-fraga.html#comment

#8 - Frida

Ha en toppen lördag sötis! :D<3



PS: Svara gärna på this or that :D

http://fridaannas.blogg.se/2012/may/this-or-that.html



Kramkram!

/ Frida G

#9 - Sandra

Fin blogg! :)

#10 - GABYSWEDEN - SWΔG

NU KAN DU VARA MED OCH DELTA I "HELGENS BLOGG" HÄR: http://gabysweden.blogg.se/2012/june/helgens-blogg.html#comment

XOXO!

#11 - Maja Halvarsson

Hej, underbar blogg! + fina du som äger den.



Just nu pågår en tävling på min blogg där du kan vinna valditt mobilskal från supply.se och det är superenkla regler!



Jag skulle bli ytterst tacksam om du skulle vilja vara med.

Och om du är med i tävlingen följer jag dig automatiskt via bloglovin'

#12 - Jo

Låter som att du har bra idéer kring vad du ska bjuda din syster på! :-)



När vi reste runt i Californien så skulle vi äta mexikanskt, en intressant sak var att de inte har köttfärs i! Det är istället köttstrimlor. Finns säkert ställen som serverar med köttfärs också, men inte de vi var på.



En rätt som jag verkligen gillade var Fish tacos. Låter kanske sådär men... Mycket gott! :-)