bambi

Alla kanske inte tycker att det är lika roligt...


Hera (vår katt) är fortfarande rätt så rädd för barnen även fast Zack har blivit riktigt snäll mot henne. Även Leah är (stundvis) rätt så snäll mot henne. Men Hera har fått utstå mycket under dessa 3½ åren som vi har haft barn (Hera har vi haft i ca 7 år). Hon är av rasen Ragdoll, vilket är en extrem snäll ras, nästan för snäll. För hon gör aldrig någonting tillbaka, oavsett vad barnen gör med henne. Hon bara skriker efter hjälp, stackarn.

Men ändå verkar Hera tycka om barnen och kommer ofta in till dom i deras rum. Hon ligger alltid utanför deras dörr medan vi nattar dom. Så, det kanske finns hopp... Dom kanske kan alla bli vänner, till slut! :)
#1 - Kristinmandarin

haha! Känns igen, herregud va synd det va om min gamla katt när äldsta dotterna va i tvåårsåldern...han var också för snäll, och bara lät sig "plågas". En gång kom jag in i vardagsrummet och då höll dottern, då knappt två år, upp honom i ett stadigt grepp runt halsen, kattstackarn bara hängde där med bedjande blick... Efter den händelsen valde vi dock att omplacera honom, och nu är i djurfria (så när som på en hamster) tills alla barnen är tillräckligt stora för att åtminstone inte misshandla djuren...:-)

#2 - Leah

Men varför tillåta barnen att göra vad som helst med katten? Ni måste ju skydda katten och lära barnen vad man får och inte får göa med djur. Jag hade själv en liten hund när barnen var små, men jag tillät aldrig att de drog henne i svansen eller körde med henne, och jag lärde den tidigt att låta henne vara helt ifred då hon låg i sin korg. Till slut kan en hund bita eller en katt klösa för att freda sig och så säger man att djurat är aggressivt, men så är det ju inte.

#3 - resume proofreading

I think they should organize a special holiday for them.

#4 - Helena

Vi har också en katthona som får utstå mycket men som inte heller kan motstå att hänga runt Eskil (1,5 år). Han ÄLSKAR henne, klappar och pussar och blir stundtals väldigt hårdhänt och hon har sagt ifrån, men hon stod ut ett bra tag innan hon gjorde något (vi har försökt vara med och instruera hur man klappar). Hon är jätteduktig dock och markerar bara i luften nu för tiden och det räcker för att han ska veta att njae, nu ska jag nog låta bli. På kvällarna när han lagt sig kommer hon fram o gosar :-)

#5 - ? ? ? BAMBI ? ? ?

Leah Vi är med så mycket som möjligt när barnen håller på med katten, men ibland får dom faktiskt tag på henne när vi kanske är i ett annat rum. Och vi försöker rädda henne så fort som möjligt då förstås.