12 st.
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
Topping
Dr. Oetkers tårtmousse pulver (finns i tre smaker!)
2 dl kall mjölk
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med sticka innan du tar ut dom!
5. Vispa tårtmousse pulver med mjölken och spritsa på cupcaksen när dom har svalnat.
Jag testade även Dr. Oetkers nya mjuka silverkulor på några av cupcakesen. Dom vanliga silverkulorna är ju stenhårda, men dessa var betydligt mjukare!