bambi

Gör något aktivt mot nätmobbningen
Hur mycket makt har egentligen bloggvärlden? Rätt så mycket när man tänker efter... Hela den här grejen med Lina (ni vet hon med håriga armhålor i publiken i melodifestivalen), det skyller Johan Hakelius på bloggvärlden:

Man kan skylla på bloggtölparna som satte igång det hela, men vid det här laget vet vi att modern informationsteknik gynnar ouppfostrade drumlar av båda könen. Det är inget tvång att låta dem bestämma vad vi andra ska tala om. Ändå låter vi dem göra det.

Men nej, egentligen så var det att det var en tölp på Facebook som fick för sig att mobba Lina. Han såg ingenting konstigt med att kommentera hennes armhålor och ett stort gäng med människor hakade på. Sen så var det någon som tröttnade på detta - nämligen Hanna Fridén - som tyckte att nu får det vara nog med nätmobbning. Varför är det helt acceptabelt att bete sig så bara för att det sker på nätet?

Så det bloggtölparna satte igång var väl snarare en debatt kring nätmobbning, först och främst, det där med armhålehåret känns rätt så sekundärt. Men det som är så bisarrt är att det är vardagsmat på nätet med nätmobbning. Det finns oräknliga antal forum där nätmobbning är mer regel än undantag. Så nu har Hanna Fridén har dragit igång facebookgruppen Vardagshjältar mot nätmobbning. Där medlemmarna går in på dessa forum och spammar dom med blaj, så att dom som är där inne och mobbar tröttnar. Alla kan faktiskt göra något och tillsammans blir vi starka! Häng på!
#1 - Annica M

Helt kanon idé!

Verkligen bra initiativ!

#2 - Viola

Heja Hanna Fridén!