bambi

Kyckling med grönsaksbulgur
Kvällensmiddag är en favorit och är ett riktigt kinderägg - tre saker i ett: grönsaker, sallad och bönor inbakad i den goda maten.



4 st kycklingfiléer
½ dl thai sweet chili sås
3 morötter
6 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 msk olja
3 dl bulgur
2 tomater
200 g fetaost
1 burk kidneybönor

1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att dela på filéerna i 2-3 avlånga delar.
2. Häll lite olja i botten av en ugnsäker form och lägg i filéerna. Pensla sedan filéerna med sweet chili såsen och stek dom i ugnen i 20-30 minuter.
3. Skala och skär morötterna i stavar.
4. Koka upp grönsaksbuljong och olja. Rör ner bulgur och koka på svag värme ca 5 minuter under lock.
5. Rör ner morötterna och fortsätt koka under lock ca 5 minuter.
6. Skär tomaterna och osten i bitar. Skölj bönorna och låt dom rinna av.
7. Vänd ner allt i bulguren när den har kokat klart (om det är vatten kvar när koktiden är slut så häll av den).