bambi

När vågar man duscha igen?
Jag minns när jag var nybliven mamma och dom där första två veckorna hade passerat. Helt plötsligt skulle man vara ensam med sin nya bebis. Man skulle göra saker samtidigt som det skulle vara full fokus på det lilla sköra livet. Hur fan skulle man duscha - var det första stora problemet! Zack sov rätt så djupt och länge, kom jag på efter ett tag, så det gick ju rätt så bra.

Men sen kom Leah. Som är lättväckt och ibland sover 10 minuter och ibland 2 timmar. Man fick lära sig att snabbt prioritera där i duschen.

Sen när man blev ensam med TVÅ barn hemma så uppstod ju flera riskfaktorer så då blev det nästan så att man bara var under vattnet och vände.

Men nu när barnen snart är 2 år och 3½ år så vågar jag till och med stå och njuta lite i duschen. Så länge jag hör dom. För om det är för tyst så brukar det innebära att dom gör något som dom inte får - eller att dom har haft ihjäl varandra. Då får man skynda sig som fan och nästan hoppa ur duschen med håret full av schampo eller göra som jag brukar göra ropa som en galning tills man får något svar.

Men imorse så fick jag faktiskt njuta av min morgondusch och när jag kom ut ur duschen så skrattade dom och lekte med varandra. Det var så fint. En fin start på en tisdag.
#1 - Malin- Kalles mamma

Haha det är exakt sånt jag funderat på nu när jag väntar andra barnet.Hur ska man "klara" av allt själv med 2 stycken? :D

#2 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Ha ha, ja det problemet har jag aldrig haft med E. Hon har alltid och står fortfarande och tittar på och vill hoppa i. Leker titut bakom skynket, leker med sina badsaker och skrattar åt mamma när jag gör en turban av handduken i håret ;o)

#3 - Anonym

Har aldrig haft det problemet, baby sov bra och nu när hon är 2 år så har hon inget emot att jag tar och skvätter av mig.

#4 - Monia - mamma till Tuvalie ♥

härhemma finns knappt tid till något innan sambon kommer hem och kan byta av ^^

#5 - Amanda

hahaha vad jag känner igen mig - tur att ingen hör en när man står och ropar lite halvt hysteriskt för att få ett svar tillbaka =)

#6 - Miosliv - FOTO - FAMILJELIV. just nu: MÅNADENS BILD - var med du med!

Det problemet hade jag när jag bodde i hus med dusch i källaren/tvättstugan, men då tog jag babysittern och så fick Charlie sitta och titta/leka när mamma tog en dusch :) Så länge man kommunicerade så var han nöjd, oftast iallafall :P men nu när vi bor i lägenhet med badkar så badar vi tillsammans istället vilket är jättekul, massa lek :)

#7 - Sara, mamma till tre små troll

Duscha det vågar jag inte göra nu, har en tre och en tvååring hemma med men går jag in i duschen står dom snart där med kläderna på. Försöker jag få mde dom in i duschen så blir det skrik istälet för då ska dom verkligen inte duscha :/

#8 - Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Hihi, det är ett pusslande med barn. :-)

#9 - Rita

Känner väldigt mycket igen mig fast det är flera år sen nu! Snart "får" jag uppleva det igen vare sig jag vill det eller inte. ;) Ibland brukade jag ta med mig den yngre i duschen medan den äldre satt utanför och lekte, annars gjorde jag precis som du brukar göra, skrek tillls jag fick svar från barnen. Tur vi bor i hus! :)

#10 - Sanna

Har aldrig haft det problemet utan när min dotter var liten följde hon med och satt i babysittern och när hon blev runt 2-3 års ålder så följde hon med in och ville bada tillsammans med mig i stället. Ville jag ta en dusch själv fick de bli om kvällarna när hon sov, och nu när hon fyller 5 år i oktober badar hon ensam och tittar på barnprogram i rummet intill medan jag duschar och fixar mig på morgonen.



Kram Sanna