bambi

Änglakaka
En riktig lätt och somrig kaka som passar utmärkt ihop med sommarens goda frukter och bär. Eftersom den inte innehåller något smör eller olja så blir den inte så mastig med en massa vispad äggvita istället så är den extremt luftig och lätt!




10 äggvitor
1 tsk vinäger
2 3/4 dl vetemjöl
3 dl florsocker + extra att pudra med
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal

1. Värm ugnen till 150 grader. Smörj formen med lite smör och pudra den med florsocker.
2. Vispa äggvitorna och vinägern med elvisp i en stor skål tills det bildas mjuka toppar.
3. Vänd försiktigt ner mjölet och florsockret om vart annat.
4. Vänd ner vaniljsockret och citronskalet.
5. Häll smeten i formen och jämna försiktigt till ytan med baksidan av en sked. Grädda kakan i ca 40-50 minuter (den ska vara gyllenbrun och spänstig om du trycker lätt på den).
6. Ta ur kakan och låt svalna på galler. Pudra över florsocker och severa med bär!

#1 - Gaymasen

Den ser verkligen ÄNGLAgod ut! ;-)



Hur länge håller sig fötterna lena efter Baby Foot då? Det jag mest funderar över ^^

#2 - Lisa - Sockerrus

Hej! Det ser fantastiskt gott ut!

Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.

Ha en härlig kväll!

Kram, Lisa

#3 - VI 3 MOT VÄRLDEN

Bara namnet lixom! Underbart :)



Puss & kram <3

#4 - Carro

Vad fin den blev :) Hur blev konsistensen? Tror du att den pallar för att vara tårtbotten?

#5 - Bambi

Carro: Jag vet inte. Den är rätt så fast (smular inte) och jag vet inte om den skulle suga år sig så mycket av fyllningen i tårtan.

#6 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Mums så god den ser ut :) Den måste jag prova :)



Kram