bambi

Gästinlägg om att ändra vanor

Skrivet av Mikaela i samarbete med Betfair


Vi har tidigare nämnt att det kan vara svårt att bryta vanor här i bloggen och detta gästinlägg handlar mer om hur man kan identifiera sig med dem.


Som väldigt många människor så kan vi bete oss olika beroende på vem vi är med. Vissa vänner drar även fram olika sidor av din personlighet, trots att du kanske inte märker det ibland. Även om vi själva är medvetna om hur vi beter oss och hanterar olika situationer, kan andra ta ens beteende för givet. Har du alltid betett dig på ett speciellt vis, men väljer att nu visa upp en annan sida så kan det komma som en viss chock. Vi är vanedjur helt enkelt.


Därför har jag alltid tyckt att det är roligt att utmana mina egna vanor såväl som hur andra identifierar mig med dem. Det behöver inte alltid vara något extremt, men något som faller utanför ens eget vanemönster. Detta är något som jag har gjort sedan en väldigt ung ålder då andra identifierade mig som en plugghäst under min skolgång. Visserligen var jag det, men som de flesta tonåringar, så kommer även vi plugghästar in i en rebellisk period!


Numera försöker jag snarare utveckla mig själv genom att ändra mina vanor och på så sätt ändra stereotyper. Man säger ofta att tjejer bör ta för sig mera och det är något jag kan hålla med om. Däremot så tycker jag att detta endast ska ske i skolan eller på arbetsmarknaden, utan också när det gäller våra fritidsintressen.


Något jag till exempel fann riktigt roligt när jag var yngre var att spela poker om tändstickor med min syster. Jag har nu bestämt mig att detta är något jag vill följa upp och lära mig ordentligt. Vad som tilltalar mig mest med det är att det är både ett strategispel och inom ett mansdominerat område. Bara för att en tjej är feminin betyder det inte att hon samtidigt inte kan spendera ett par timmar i veckan framför tv-spel, spela på odds eller försöka utveckla sin strategiförmåga genom poker. Jag känner att tjejer bör ta för sig mera och inte utesluta vissa aktiviteter för att det är ”något för grabbar”.


Moralen i denna historia är att man inte ska vara rädd att utmana sina egna vanor, bra som dåliga. Var inte rädd att utvecklas och låt varken andras identifiering av dig eller stereotyper stoppa dig. Det må inte vara enkelt att bryta gamla vanor, men det är något som man upptäcker är ganska kul när man väl har lyckats. För mig är första steget att uppdatera mina pokerkunskaper vilket jag gör online på Betfair då jag fortfarande är lite utav en nybörjare.


Tips: Vill du bryta dåliga vanor så blev jag nyligen tipsad om följande metod. När du vill upprepa din vana, skriv då genast ner i en dagbok varför du vill göra det och hur du känner just nu fysiskt och psykist innan du har utfört den. Detta lär dig att känna igen din kropps egna signaler och så småningom så kommer du kunna identifiera orsaken till varför du gör det. Detta kan då hjälpa dig att bryta den dåliga vanan och ersätta den med något positivt som får dig att känna likadant!

#1 - Ammie

Trist inlägg i form av reklam för spelande ! Bambi- Jag läser bloggen för dina fina inspirerande inlägg. Det här var kasst !

#2 - BAMBI

Ammie Tråkigt att du känner så, men det är inte så ofta jag har sponsrade inlägg. Jag måste tyvärr ha det ibland.



Men jag läste igenom inlägget innan och tyckte att det var helt ok (annars hade jag adlrig publicerat det).

#3 - Victoria

Håller med Ammie! Och om poker dessutom, kan inte tänka mig att många i din läsarkrets är intresserade av poker. Vad hände med "var rädd om era bloggar"? Varför MÅSTE du ha sponsrade inlägg? Det är väl din blogg. Eller tvingar Allt för föräldrar dig att ta in sånt här?

#4 - Viktoria

Tyckte också det var ett rätt kasst inlägg.



Känns himla omotiverat att någon slags självinsikt skulle leda och "uppmana" till spelande.

#5 - Sofi

Jag tyckte det var ett jättebra inlägg. Instressant o läsa då jag jobbar extremt mycket med mig själv nu o insåg häromdagen att jag måste bryta en del vanor för o utveckla mig själv. Ha en bra dag! Kram S

#6 - Bambi

Victoria: Jag har spelat en hel del online poker och var nära att kvala in mig på ett stor pokerturnering. Vilket jag bloggade om (helt osponsrat) och då var det flera läsare som var intresserade (ville att jag skulle blogga från turneringen) och som själv berättade att dom också spelade poker.



Ja, jag behöver ha sponsrade inlägg ibland med tanke på att jag har gått ner i tjänst pga bloggen = mindre lön från mitt "vanliga jobb"



Men det är bara att hoppa över dom inläggen om du inte gillar dom!

#7 - Rita

Jag tyckte inlägget var intressant fast det var sponsrat och sa mig en hel del. Man kan ju läsa förbi det uppenbara om poker och odds och faktiskt ta till sig det andra för det behöver vi kvinnor!

#8 - Luxxie

Jag gillade också det här inlägget. Jag är inte intresserad av poker, men tycker ändå inlägget tog upp ett bra ämne. Dessutom var texten väldigt välskriven och lättläst.