bambi

Hemmagjord pesto

Once you made your own pesto you never go back!



Hemmagjord pesto är verkligen TUSEN gånger godare än färdigköpt och det är verkligen inte alls svårt att göra. Sen kan man själv bestämma hur mycket vitlök eller parmesan den ska smaka. Så när man väl har gjort egen pesto så är det svårt att gå tillbaka till den färdiga som inte smakaar någonting i jämförelse!

Så här gör jag min pesto:

Mixa ihop:
En påse pinjenötter
En kruka basilika
En bit parmesanost
3-4 klyftor vitlök
Olivolja tills det blir en bra konsistens


1. Jag brukar börja med nötterna och osten så att dom verkligen blir ordentligt hackade.
2. Sen har jag i vitlöken och basilikan och smakar av och har i kanske mer av något som jag tycker det behövs mer utav.
3. Till sist ringlar jag i olivolja tills pesto har en bra konsistens.

Peston klarar sig väldigt länge i kylen också!

#1 - Helena

Jag brukar byta pinjenötter mot solrosfrön eftersom jag är allergisk mot nötter.

#2 - Gaymasen

Måste jag visa min pesto-knarkande karl. Kommer han också vilja göra sin egen pesto ^^

#3 - Lina

Åå gott det ser ut :) Hade du många som inte vann biljetter till Tiger filmen? Jag har ju me en tävling på det; http://blogg.alltforforaldrar.se/liniz/2012/05/25/vinn-vip-biobiljetter-till-tigers-film/



men INGEN har vart m å tävlat :( Tänkte det vore ju synd om du hade många....



Ses vi imorn på ett Hästens event? Eller var det på torsd på ICA eventet? Annars på sönd på bion va?



Hör av dig om det är nåt annat kul på G, kram kram

#4 - Natali BLOGGAR OM LIVET ♥ ♥ ♥

Byt ut basilikan mot grillad paprika eller soltorkade tomater. Blir också väldigt gott. Särskilt till grillat på sommaren :)

#5 - Jessica- Skåning i Australien med hjärtat i Tyskland

Potentiellt dum fråga: Kör du ihop peston med mixer, mixerstav eller matberedare? Kram!

#6 - BAMBI

Jessica Jag använder en liten hackare/mixer.

#7 - Ejkej

Göttigt! Jag blev så inspirerad så jag köpte grejer för att prova göra egen jag med.

#8 - Annellisaa

gott med hemmagjort