bambi

Kalkon med vitlöksbakpotatis och feta-tsatziki


Gårdagens smarriga middag blev kalkon med vitlöksbakpotatis och feta-tsatziki. Super-super gott!! När man helsteker en filé i ugnen så blir den så otroligt saftig och smakrik. Sen är det enkelt att bara skiva upp när den är klar!

Dom goda vitlökbakpotatisarna är ju ett bra tillbehör till nästan vilken maträtt som helst!

Och som vanligt - denna maträtt sköter sig självt i ugnen! (Lite grann temat bland mina recept)



500-600 g kalkonfilé
1 msk oregano
1 msk timjan
1 msk persilja
2 röda lökar
4 bakpotatisar
3-4 vitlöksklyftor
3-4 msk olivolja
2 dl tsatziki (hemmagjord eller färdig - jag gjorde det lätt för mig och använde färdigköpt)
1 paket fetaost

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisarna.
2. Dela potatisarna i halvor och skär sedan rutor på snittsidan (ca ½ cm ner i snittytan).
3. Blanda olivoljan och pressad vitlök. Pensla på vitlöksoljan på snittytan på potatisarna. Avsluta med lite salt och peppar.
4. Låt potatisarna baka i ugnen i ca 40 minuter.
5. Under tiden, stek filén i lite olja tills den får en fin ytan.
6. Blanda oregano, timjan och persilja i ett fat och rulla filén i kryddorna.
7. Skär röd löken i klyftor.
8. När potatisarna har bakats i ca 40 minuter sänk värmen till 150 grader och lägg även in filén och röd löken i ugnen. Låt alltihopa fortsätta stekas i ugnen i ca 25-30 minuter. (Tills kalkonen är klar - köttet ska vara helt vitt.)
9. Smula ner fetaosten i tsatzikin och rör om!

#1 - Bella

Du har jättemycket bra recept, tyvärr känner jag att jag sällan kan använda mig av hela recepten. Ni äter jäkligt mycket fågel! Jag äter inte fågel så jag har verkligen hajjat till på hur jädrans mycket kyckling och andra fjäderfä ni käkar ;)

#2 - Maria

Mmmmm ska absolut testas!