bambi

Marmorerade choklad och vanilj cupcakes
Jag älskar både chokladcupcakes och vaniljcupcakes men varför måste jag välja den ena eller andra tänkte jag. Så därför bakade jag marmorerade choklad och vanilj cupcakes som smakar lagom choklad och lagom vanilj i en härlig blandning. Både frostingen och själva kakan är marmorerade.

Själva kakan är väldigt toppig och fluffig vilket gör att man inte behöver lika mycket frosting ovanpå (det är inte alla som gillar så mycket frosting).

Någon önskade att jag skulle göra en videoblogg där jag visar hur jag gör när jag spritsar frosting och det lovar jag att göra nästa gång jag bakar cupcakes med frosting som jag spritsar på!



75 g smör, rumstempererat
3 dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 1/4 dl mjölk
3 msk kakao
½ tsk vaniljessens (alt. 1 tsk vaniljsocker)

Chokladfrosting
3 dl florsocker
1 dl kakao
75 g smör, rumstempererat
1/4 dl mjölk

Vaniljfrosting
4 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
75 g smör, rumstempererat
1/4 dl standardmjölk

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Vispa ihop smör, socker, mjöl, bakpulver, salt, ägg och mjölk till en jämn smet.
3. Häll hälften av smeten i en annan skål. Till sätt kakaon i en av smetarna och vaniljessens i den andra. Vispa ihop smetarna.
4. Fördela chokladsmeten jämnt i 12 formar.
5. Klicka sedan i vaniljsmeten ovanpå chokladsmeten. Ta en kniv och rör om lite tills det blir en liten virvel i varje form.
6. Grädda i ca 25 minuter.



7. Gör sedan frostingarna. Vispa ihop ingredienserna i varsin skål tills frostingen är riktigt fluffig (gärna 5 minuter).


 
8. När cupcaksen har svalnat så brer du på först chokladfrostingen (ca 1-2 msk) och sedan vaniljfrostingen. Gör en liten virvel i slutet.




P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)
#1 - Julia

Hejsan, det skulle vara jätte roligt om du anmälde dig till veckans blogg eller en tävling där du kan vinna ett valfritt mobil skal. Allt du behöver göra är att komentera att du är med.

Lycka till!

Tävling:

http://lullzz.blogg.se/2012/may/tavling-valfritt-mobilskal.html#comment

Veckans blogg:

http://lullzz.blogg.se/2012/may/veckans-azum-3.html

#2 - Moa

Vad gott det ser ut!



Skulle bli jätteglad om du skulle gilla min bild!

http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/#showimage/11326



ber om ursäkt om du inte gillar sånna här inlägg!

#3 - Carolina

Åh, vilket jättebra recept - ser verkligen smaskigt ut och gott med både choklad och vanilj! kram

#4 - Lisa - Sockerrus

Ser och låter fantastiskt gott! :-)

#5 - Aniika

Ser lika smarrigt ut som alltid!

#6 - Marie

Tänkte prova att göra dessa idag, men byter ut mot glutenfritt :) + ingen frosting.



Jag återkommer om det inte blir katastrof :P

#7 - Marie

De blev jättegoda! Verkligen saftiga och smakade mycket choklad/vanilj.



Nästa gång kanske jag ska ta lite mindre chokladsmet i, blev lite obalans :) Tack för receptet

#8 - Charlotta

Provade dessa idag på jobbet, glutenfria dock men ack så goda! Har hittat många roliga recept jag måste prova här från din härliga blogg! Här kommer jag fortfsätta läsa:)
/ny läsare

Svar: Va roligt att höra! Välkommen!! :)
bambi