bambi

Vaaaa? Vad säger du??
En sak som har oroat oss på sistonde är att Zack säger "Vaaa? Va säger du??" nästan hela tiden. Det känns som om han hör dåligt. Jag blir i allafall lite orolig för det. Jag ringde till vår BVC-sköterska och lämnade ett meddelande om att vi kanske borde kolla hans hörsel.

Men sen när jag satte mig ner vid datorn nu så googlade jag "3 åring som hör dåligt" och detta verkar vara ett vanligt fenomen och någon slags fas som många 3-4-åringar går igenom? Jag kanske inte behöver inte oroa mig så mycket...

Har era barn gått igenom en liknande fas?
#1 - Tess, mamma till Ella.

Ja det gick i alla fall min brorsdotter igenom.. Ååh, vi höll på att bli galna på allt va? va? Fick upprepa allt flera gånger. Vet att hennes föräldrar blev oroliga över hörseln också och att doktorn tittade i öronen. Tror där var mycket vax faktiskt, men även efter rengöring så fortsatte hon länge med det, så det kanske är en fas..



Kram!

#2 - LILITH - Borderline & mamma

Leo har fyllt sex och är fortfarande så :)

#3 - bella

Min brorson fyller 4 i okt. Han säger: Ha? Säger du för nåt? Hela tiden, men om man sen säger lite tyst nångång: vill du ha fika? Då hör han jättebra! :)

#4 - Mamman till L & L

Leon håller på så precis hela tiden. det och sen att fråga samma sak gång på gång gärna direkt efter att man precis svarat är nog ganska klassiskt i den åldern. Men det är väl en afterapning av oss föräldrar med kan jag tro, för vi frågar ju mycket "vad sa du"? innan de lärt sig tala helt rent under de första åren.

#5 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Haha, Edvin är likadan. "Vaa? Vad sa du? Vaaaa?" Antar att det är helt normalt ;)

#6 - Barbafjant

Ha ha! Jodå, det känns igen alltför väl! Har en snart 4-åring här hemma och han säger "vasaru" sisådär sjuttielva gånger om dagen. Nu har det lugnat ner sig liiite, men för ett halvår sedan var det riktigt hemskt. Då sa han inte ens "va" alla gånger, utan reagerade inte alls när vi pratade med honom. Får väl se på 4-årskontrollen vad hörseltestet visar, men jag är rätt övertygad om att det har mer med åldern än med öronen att göra. :-)

#7 - Ulle

Hihi, jajjamensan! I den åldern har alla mina tre varit i "va?-fasen". :) En av dem fick vi faktiskt gjort ett hörseltest på men det var ju att ta av onödiga resurser av sjukvården tycker jag nu i efterhand. ;)

#8 - Alfva

Oooo ja. Hon är inte ens 3 än men har redan börjat. Och jag blir lite lätt tokig ibland.

#9 - Mamman i Gerdsmygen

Japp, det har med koncentrationsspannet hos barn i den åldern att göra. Hörseln fungerar, men de lyssnade inte för hjärnan var upptagen med annat. :)

#10 - Emmelie, mamma till Ebba och Hugo

Ebba är 3,5 och har senaste börjat med rätt mkt VAAA? Va sa du mamma?

#11 - Josefine

Min äldsta är lika gammal som Zack och är PRECIS likadan, och har varit så ett tag... Jag blir galen på henne! Tror inte att du behöver oroa dig :-)

#12 - Sophie

Haha! Nä men, är det alltså en fas?! Vi håller på att bli tokiga här hemma! Det är VA??? till allt! Det sammanföll sig dessutom med att vi var o kollade upp öronen igår efter öroninflammation för nån månad sen. Men inget fel där inte. ;) Då är vi inte ensamma i alla fall.

#13 - Anna,Gbg

Jag har två barn varav båda gått igenom vaaaaaa- fasen ;-) ett av barnen är dock öronbarn och har opererat in rör. Jag lovar att du skulle märka om han verkligen inte hör på riktigt! Max förstod inte vad man sa, oavsett om man sa godis eller dags för tandborsten, han sa själv att han inte hörde vad man sa (och inte bara vaaaa, utan sa verkligen att jag hör inte vad du säger mamma), vi fick höja ljudet på tv:n, han hade svårt att prata i telefon, m.m och de sa även på dagis att han verkade höra dåligt. Efter att rören var inopererade gjorde vi ett hörseltest och då var allt bra, det märkes iofs skillnad redan efter några dagar efter operationen.

#14 - tindra



Dem flesta barn säger så & även vuxna om man tänker efter ;)

Man hör vad den andra har sagt men ändå säger man -va?? och kommer på i samma veva att man hörde ;)



Eller?????

#15 - BAMBI

Anna Men han säger faktiskt ibland "mamma jag hör inte vad du säger".

#16 - Marie Ström

Mina har oxå gått igenom den fasen...tror dock inte att det är dåligt att kolla upp om de har dålig hörsel, men jag vet att de gör det vid ngn koll på BVC. 4 års kanske? Kommer inte ihåg!

#17 - Therese Isak&Theas mamma

Haha asgaravar Ja, Isak har sagt VA hela tiden, så släpade han till ÖNH det var inget fel på den hörslen ;)

#18 - EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA

Melvin var precis likadan. fast när vi gjorde hörseltestet på 4-års kontrollen så hörde han utan problem.

#19 - Bromma-Anna

Han kan ha vatten i öronen, vår kille hade det och hörde typ absolut inget så vi tog honom till läkaren som konstaterade att han hadevätska i öronen. Har han varit förkyld länge/mycket? Vår kille fick de här problemen efter en enveten förkylning. Nu hör han normalt igen och vätskan har försvunnit.

#20 - Hallontuva

När jag var liten gjorde min pappa hörseltest hemma med jämna mellanrum. Han ställde sig bakom/vid sidan om mig och viskade olika saker. Om han inte fick någon reaktion på saker som "vill du ha godis" eller "vill du åka och bada" visste han att det var hörseln och inte koncentrationen det var fel på, men det hände aldrig :)

#21 - Hallontuva

När jag var liten gjorde min pappa hörseltest hemma med jämna mellanrum. Han ställde sig bakom/vid sidan om mig och viskade olika saker. Om han inte fick någon reaktion på saker som "vill du ha godis" eller "vill du åka och bada" visste han att det var hörseln och inte koncentrationen det var fel på, men det hände aldrig :)

#22 - vickan

Jag funderar allvarligt på om något är fel med vår dotter på 4 år...Hon upprepar vid många tillfällen - Va sa du? och jag förklarar och ändå kommer detta-va sa du? hon gör mig tokigt! Dessutom tar hon inte ett nej hur än jag säger nej och nej och nej, vilket resulterar i att hon åker in på sitt rum under skrik och grin, slänger grejer på rummet , vilket hon får göra men ska plockas upp sen och då är det samma skrik och grin procedur... känns hopplöst,,,det är så mkt nej och nej sägande för hon gör tamme katten allt hon inte får göra. Släpar fram och lyckas få tag i grejer hon inte ska ha och har sönder mkt,,,,kan ställa sig och kissa på sig fast toaletten är några meter ifrån fast hon kan detta med att gå på toa,,,,,,alltså är inte detta något fel?

#23 - Anki

Trodde min dotter oxå gick igenom denna Fas. Men efter en jobbig lång öroninflammation så kollade de hennes hörsel på BVC. Hon reagerade inte ens på hälften av pipen :-( remiss till öron så får vi se vad som sägs där. Ska tillägga att hon är 3,5 år