bambi

Knäckig kladdkaka
Visste ni att det är Kladdkakans dag idag? Igår fick jag hem ett sånt trevligt bud från Arla med allt som behövdes för att göra en kladdkaka med knäckigt täcke, nästan som kladdkaka med toscatäcke.
 
Och den blev verkligen supergod! Verkligen en kladdkaka med det där lilla extra - kladdkaka 2.0  ;)
 
 
 
Chokladsmet:
50 g smör
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
½ dl sirap
 
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
1. Sätt på ugnen på 175. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen.
3. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
 
 
P.S. Ni hittar fler recept på olika kladdkakor hos Arla.
#1 - michaela-med syskon i magen ♥

måste komma ihåg att skriva upp det receptet sen. ser galet god ut!!

#2 - Helena

Tur att jag fyller år snart så jag kan baka några av alla dina recept, allt (nästan allt, erkänner jag, gillar inte jordnötter och är allergisk mot andra nötter) ser så lockande ut.

#3 - Karin - Om livet i linoleumheaven

Men jag vill också bli så där bra kompis med prat! :)
Jag gjorde en kladdis med nougat ovanpå. Med fruktsallad till. Mums!

SV: Ja sådana där kommentarer kommer ofta just när det gäller genus. Den där var trevlig, men brukar få riktiga troll efter mig. :)

#4 - Carro

Wow, den ser kanongod ut. Blev den väldigt söt med knöcktöcket?

Svar: Nja, inte så farligt söt :)
bambi

#5 - Longevity - en blogg om hälsa

Jag visste inte att det var det men så läste jag i Meekats blogg :-)
Kladdkakan ser jättegod ut. Kanske skulle baka en till mig och gubben sen :-)

#6 - Louise

jäklar att jag har en hallonpaj i ugnen, hade jag sett detta recept tidigare hade det nog blivit kladdkakan istället!!

#7 - Emma & Wilma

Detta recept måste jag spara och göra nästa gång det ska bakas, såg otroligt god ut!!

Kramar

#8 - Mamman i Gerdsmygen

Provbakade dagen till ära ;) Den var god!

Svar: Va roligt att höra! :)
bambi

#9 - Jenny - mammaliv i Nashville

Nejmen inte visste jag att det finns en kladdkakans dag! :) Vad roligt. Älskar "ursäkter" till att baka godsaker ;)

#10 - dianasdrömmar

Mums, den lät god :) stor kram Diana

#11 - Sofia

Var tvungen att testa den här igår. Gud så god den blev! Dock försvann kladdkakesmaken nästan under all knäck men det gjorde inte så mycket. Mmmmm, finns kaka kvar i kylen när jag kommer hem från jobbet.. =)

#12 - Pat

Hej! Gräddar man kakan först och sen lägger på knäcket o gräddar lite till eller grddar man allt samtidigt ?

Svar: Man gräddar allt samtidigt!
bambi

#13 - Emmie

Hej!
Jag älskar dina recept och tänkte se om du kanske kan hjälpa mig.
Jag ska för första gången bidra med någonting till vårt julbord och kommer inte på någonting.
Jag vill inte göra någonting av det klassiska då jag har morföräldrar som brukar ta hand om det.
Hade velat göra någonting nytt/modernt men ändå juligt.
Gärna i matväg men bakväg är aldrig fel det heller :)
Förstår helt och hållet om du inte hinner/kan men det är värt ett försök :)

Emmie

#14 - truxa

sååååå supergod...måste ätas

#15 - Sandra

Aj, fan - glömde ha i smöret... När skulle det tillsats?

Då blir det en fettfri kaka istället, hihii!

#16 - Linnea

hur lång tid tar det för kakan att stelna?

Svar: Kladdkakor ska helst stå i kylen över natten!
bambi

#17 - Linnea

jo, de blir godast då. har gjort den hemma (utan mjöl i knäcksmeten) och låtit den stå i kylen, men funderar på att göra denna i skolan (med mjöl). funderar på om den hinner stelna under lektionen som är 100 minuter

Svar: Nja, jag vet inte... kanske....
bambi