Första advent om en vecka! Då kanske det passar bra att bjuda på några mumsiga pepparkaksupcakes (eller kanske
juliga kladdkakor)?
Först så hade jag en tanke på att göra någon slags ädelost-frosting till dessa cupcakes, för det är ju så gott med pepparkaka + ädelost men jag vågade inte riktigt chansa så jag körde på det säkra (och mycket goda) kortet - saffransfrosting.
P.S. Notera det söta pepparkaksströsslet i form av små pepparkaksgubbar! Det kommer ifrån Little Dessert (även formarna kommer därifrån).
100 g smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
1 msk malen kanel
Frosting:
200 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 pkt saffran
1. Sätt på ugnen på 225 ºC.
2. Vispa smör/margarin och farinsocker poröst. Vispa ner ägg och därefter gräddfilen.
3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en annan skål. Tillsätt mjöl- och kryddblandningen i äggvispet och rör samman allt till en slät smet.
4. Fyll små pappersformar eller fördjupningarna i en smord muffinsplåt till två tredjedelar med smet.
5. Ställ in formarna/muffinsplåten i mitten av ugnen. Grädda minicupcakes i ca 5-10 minuter och stora i runt 15 minuter. Låt cupcakesen svalna helt.
6. Frosting: Blanda philadelphiaost och florsocker i en skål. Tillsätt saffran och rör ihop till en slät frosting.