Avslutning på simskolan

Är jag inte snygg i badmössan som vi föräldrar måste ha på oss på simskolan? ;)
 
Idag var det avslutning för Zacks simskola. Han har gått 8 gånger varje lördag och lärt sig att ta armtag någerlunda, bentagen är det lite svårare med. Simskoleläraren trodde att det handlade lite om att han inte riktigt har utvecklat den motoriska färdigheten. Han var 2-3 år yngre än dom andra i gruppen så vi ska nog ta en paus med simskolan i nåt år eller så.
 
Men han är inte alls rädd för vatten och har verkligen älskat att plaska runt i den varma poolen varje lördag. Eventuellt blir det plasklekis efter årsskiftet, men då för både Zack och Leah.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Mamma till Eddie & bebis i Oktober 2012
2012-10-13 @ 19:29:32 Blogg: http://eddiesmammaemma.blogg.se/

Här börjar dom med lek och plask det året dom fyller 4 sen det året dom fyller 5 så börjar dom lek och sim och sen simskola då dom är 6 år och finns då i 3 steg .. Så min son ska börja lek och plask i januari ...

Charlotta
2012-10-13 @ 20:18:08

Underbar bild!

Susanne
2012-10-13 @ 22:13:11 Blogg: http://mittlivsomsusanne.blogspot.com/

Allt klär en skönhet.

maya
2012-10-15 @ 10:50:32

våra har också börjat med plask o lek som 4 åringar och sedan "jobbat" sig uppåt via simlekis, simskola och simklasser.
att börja i simskola direkt är väl lite mastigt för barnet?! även om det är vattenvant.
bättre att börja från början och ta allt i den ordning man ska.

H
2012-10-15 @ 12:25:04

Har varit simlärare i många år och det stämmer att barn i Zacks ålder inte har utvecklats tillräckligt i sin motorik för att kunna göra riktiga bentag i bröstsim. Vi brukar börja med ryggsim (det där man sprattler med benen och "vevar" med armarna) för att sen gå över till crawl. Det är två simsätt som inte behöver någon finmotorik i början men som ändå lär barnet att simma.
Ni kan ju testa med ryggsim och crawl på egen hand om ni vill om inte simskolan gör det. Att kunna simma är ju faktiskt en livförsäkring :)
Tack för en fin och inspirerande blogg!

Mamma Maria
2012-10-16 @ 14:27:09 Blogg: http://mammamaria.nu

Varför behöver ni föräldrar ha bad-mössa?

Svar: Haha, jag vet inte. Kanske för att vi vuxna ofta har stylingprodukter i håret? I don't know....
bambi

Simone
2012-12-18 @ 10:42:37

oooh så myyysigt ! Min son elias går också på trampoolins simskola ! Underbar simskola som verkligen har sätt min underbara skatt elias behov och hjälpt han stort. Inte rädd för vatten längre och det ända Elias vill är att komma till simskola för att få dyka under vattnet och plaska och bubbla och träffa hans nya kompisar! Vilken anläggning simmar ni på? :))

Svar: Min son går inte på simskolan längre. Han var nog lite för liten, så vi väntar nåt år till innan han fortsätter...
bambi

Marina
2013-01-02 @ 23:22:21

Hej! Så roligt att du ger ditt barn simskola redan nu! Det går utmärkt att lära mycket små barn att simma - om man låter bli bröstsim ;) Jag har flera barn som simmar 2-3 meter runt 2-årsåldern. :) Tyvärr riskerar alla en avgiftsökning på simskola då skatteverket har bestämt att det inte är idrott/motion utan lek att jämföra med t.ex. ponnyridning på ett tivolo :-s och vill därför höja momsen till 25% :( Du kan hjälpa genom att skriva på namninsamlingen! http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7299

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet