bambi

En andningspaus
Åh, va jag längtar till höstlovet nästa vecka! Det känns verkligen som en välbehövlig andningspaus. Just nu så har jag planerat kanske 2-3 dagar i förväg. Jag som alltid planerar lektioner flera veckor i förväg annars. Det känns som att jag precis håller huvudet ovanför ytan. Sen är det spring från jobbet, till affären, till förskolan, jag försöker klämma in ett blogginlägg på lunchrasten, osv osv. Jag försöker ta till vara på varenda liten lucka jag får, vilket gör att jag aldrig hinner varva ner.
 
Men på höstlovet så har vi fått egen planeringstid på onsdagen, sen är vi lediga torsdag och fredag. Då ska jag använda dom dagarna för att jobba ikapp. Jag vet att det alltid brukar kännas så mycket lättare efetr höstlovet. Sträckan fram till höstlovet känns så lååååång, men sen efter höstlovet är det snart jullov och sen är det snart sportlov och sen snart påsklov... osv. Sen rullar det på! Det ser jag fram emot! 
 
Puh!
#1 - ❤ TUMADRE - ensamstående mamma till två ❤

Jag jobbar inom förskola och känner igen det där till en viss del.
Under hösten är det inskolningar, bonda sig, få samman gruppen efter inskolning eller sommaruppehåll. Därefter följer utvecklingssamtal (och all förberedelse inför) och föräldramöte (återigen förberedelser). Inte förrän det är färdigt kan man ladda om och verkligen köra hårt i det pedagogiska arbetet. Så upplever åtminstone jag det. Våren känns ofta "lättare" då det inte har varit lika långt uppehållnes semester och grupperna funkar ta (vi nyinskoar inte på våren)

#2 - dianasdrömmar

Kan inte annat än hålla med en andningspaus skulle behövas jag är lite ledig med killarna nästa vecka ska bli mysigt kram Diana

#3 - Nadja Karademir

Försök ha en dag som är helt "blank" & bara vila, andas ut ordentligt. Man kan bränna ut sig ordentligt vännen.

Svar: Jag vet... Tack <3 <3 <3 <3
bambi

#4 - Ejkej

Åh jag känner precis likadant. Höstlovet blir en välbehövlig vila. Jag brukar inte ha hela terminsplaneringar klara, men som du så känns det just nu som att jag bara precis ligger steget före i min planering, och med mängder av timmar som har gått bort av olika aledningar blir jag ännu mer stressad. Ännu skönare att vi har arbetat in studiedagarna på kvällstid och har lov hela veckan! En hel del rättning kommer följa med hem ändå visserligen. :)

#5 - Ulle

Vi jobbar stenhårt hemma hos oss med att "bara vara" och har sällan aktiviteter efter jobb/skola/förskola inbokat. Barnen har varsin aktivitet per vecka, i övrigt är det bara-vara-tid. :) Det är absolut det bästa vi har gjort för att få ner stressen. Att bara strosa omkring i skogen är också en toppengrej för att få ner stresshormonerna rejält. Igår var vi stissiga pga för mycket runt oss, och då drog vi ut i skogen. En timme räckte och sedan såg vi lite klarare på allting. Fungerar på oss, men kanske inte på alla. Kram och ta hand om dig! Du ska hålla länge. :)

Svar: Det låter som en bra idé att "bara vara", skulle vi behöva öva på också :)
bambi