bambi

Får det lov att vara lite statistik?
 
Nu när jag hade lite tråkigt så har jag roat mig med att sitta och kolla in namnstatistik på SCBs hemsida. Tydligen så var Zack en av 29 pojkar födda 2008 som fick just namnet Zack. Medan Leah var inte lika ovanligt 2010 då hela 158 flickor fick det namnet. (Man ser detta under "Nyfödda - Tilltalsnamn, alfabetisk översikt")
 
Tips! Ni som har bebisar på G kan ju kolla in listorna för namnförslag också!
 
P.S. Ja, Zack heter Zack och inte Zacharias. Vi får ofta frågan om Zack är kort för Zacharias, men det är det alltså inte!
#1 - Longevity - en blogg om hälsa

Det är himla kul med statistik! tack för länken igår förresten! Skall kika när jag slutat jobba (när nu det blir :P)

#2 - Amanda

Namn är kul! :) Nu blev jag nyfiken på vad Zack och Leah heter i mellannamn?

Nu är det långt kvar tills jag ens kan fundera på barn, men här blir det nog Lima eller Noomi på en dotter och Ellis eller Rio på en son. Lima och Ellis är nog storfavoriterna.

Svar: Zack heter Gustav i mellannamn, vilket är ett namn som har funnits i många generationer i makens släkt så därför fick han det namnet. Leah heter Elise i mellannamn, då det var det namnet jag ville att hon skulle heta. Men maken röstade ner det förslaget så hon fick ha det som mellannamn bara :)
bambi

#3 - Lottiz - Fotograferande fyrabarnsmamma

Fina namn. Zack har vi en liten pojke i vår kommun också. Känner inte dem så jätte bra, men vet vilka de är.

#4 - La Candida

Och 144 stycken som 2010 fick heta Lea utan H som min flicka. Trodde att de med H:et skulle vara färre men tvärtom var det alltså :)

#5 - Helena

Eskil ligger inte ens på topp 100 och vi siktar väl på nåt relativt ovanligt till tvåan också.. Just nu ligger dock Albin högt kurs om det blir en pojke och det ligger rätt högt på listan... vi får se, många månader kvar att fundera, Eskil var namnlös ett par veckor innan vi bestämde oss också, provade med alla möjliga namn då :-)

Tack för grattiset :-)

#6 - Ulle

Vi har tre barn och deras namn hamnar verkligen på tre olika platser. Ett vanligt, ett mitt-emellan och ett ovanligare. Kul att kika! :)