bambi

Samtalsterapi
 
Jag var helt slut igår efter mitt samtal med samtalsterapeuten på Radiumhemmet. Jag tycker alltid att det är så jobbigt att åka till Radiumhemmet. Jag tänkte igår att det känns så hemskt att jag ens vet vägen dit eller vet vilka bussar jag ska ta för att komma dit, utan att ens kolla SL's hemsida.
 
Jag pratade med henne om detta och också om att det känns "fel" att tänka så mycket mörka tankar när jag hade en sån "snäll" cancer. Jag borde ju må bra nu, två år senare? Känns så fel att hålla på och "älta". Men hon sa att "cancer är alltid cancer", vilket jag har hört förut också. En vän liknande det också vid att jag har fått en pistol riktad mot huvudet men den trycktes inte av och att det är klart att man har trauman efter det.
 
Men det var jätteskönt att få prata med någon som förstår och det känns som att jag kan äntligen bearbeta allt som jag gick igenom för två år sen. Vilket jag inte kunde då eftersom Leah var en liten bebis och jag var tvungen att fokusera på henne.
 
 
Ska dit igen nästa vecka och det känns jättebra!  :)
#1 - Malin

Vad bra att samtalet gick bra. Jag tror det är bra att få prata med en utomstående om saker som varit jobbiga för oss.
Kämpa på!

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Vad skönt att det känns så bra. Hoppas ni får en fin lördag! Nu har min lilla blivit sjuk så det blir mest mys tror jag. Höstblåsor och feber.

#3 - Jessica Högberg

Oj, klart du ska ta emot all hjälp du kan få!! Tragiskt att man ska behöva veta vägen, sant, men bra att hjälp finnes!! Kram till dej=)

#4 - dianasdrömmar

Skönt att ha någon att prata med som förstår kram vännen/Diana

#5 - Petra

"Snäll" cancer eller inte, det är klart att är det ett oerhört trauma. Det är inte konstigt att man har tankar och funderingar lång tid efteråt, det är väl inget som försvinner sådär i en handvändning när man blir frisk, kan jag tro.
Vad skönt att få prata av sig och få hjälp att bearbeta det fruktansvärda du tvingats gå igenom.
Kram

#6 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

Kanonbra att du tar tag i det tycker jag!

#7 - En kvinnas dagbok

Det var en klok liknelse! Min syster fick också "snäll" cancer för två år sedan, men vi känner det fortfarande som ett "hot" emellanåt.

Bra att du går och pratar och bearbetar detta! Hoppas att du tycker att det hjälper!

#8 - Lola

Förstår att något sådant sätter sig på hjärnan, vad bra att samtalet gick bra.

#9 - EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA

Vad skönt att det kändes bra. Är viktigt att man klickar med terapeuten. Tycker din vän beskrev det hela så bra...

Kram

#10 - Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad skönt att allt har gått bra. Klart det är helt okej att få känna som du gör. Du har ju varit med om en hemsk sjukdom och du har haft tur vilket inte alls har.. Men jag kan tänka mig att tankar ändå alltid kommer finnas med dig t ex med oro för att insjukna igen och du måstedå lära dig att leva med de tankarna det är inte det lättaste. Kram på dig fina du.

#11 - Maria

Så skönt för dig att kunna bearbeta m en terapeut! Det är inte så lätt att hinna med sig själv med småbarn, men när man väl tar sig tid så får ju även familjen positivt tillbaka. Tack för bra blogg :)

#12 - Mamma Maria

Va skönt att det kändes bra och att du ska dit igen. Viktigt att känna att man får prata av sig och även "älta" lite granna