bambi

Använder ni margarin eller smör?
 
Det är kanske lite grann en smaksak vad man använder när man bakar - smör eller margarin? Igår fick jag hem kakor i en fin kakburk, där hälften var bakade med smör och andra halvan med margarin. Annars så var dom bakade med exakt samma ingredienser och allt annat var likadant. Jag har aldrig gjort en sån jämförelse förut, för man tänker sig att det kanske är mest inbillning att det ska vara en smakskillnad.... eller?
 
Men när man verkligen får testa kakor så där efter varann så märker man vilken fantastisk skillnad det är! Smörkakorna hade en underbar eftersmak, medan margarinkakorna inte hade någon eftersmak alls. Smörkakorna smälte mer i munnen och var lite mer knapriga. Så, jag gillade helt klart smörkakorna bäst! Och det var roligt eftersom jag alltid brukar använda smör när jag bakar!
 
Dock kan jag säga att maken gillade margarinkakorna bäst  ;)  Men vi har verkligen olika smak när det gäller sötsaker, så vi behöver aldrig slåss om sötsakerna. Han kunde ta margarinkakorna och jag kunde ta smörkakorna så var vi båda glada  :)
 
Vad brukar ni köra med när ni bakar? Smör eller margarin?
#1 - Emlisch

Jag använder alltid smör :)

#2 - Nenna

Om det inte är något speciellt jag ska baka (att jag måste till affären och köpa ingredienser) så blir det margarin. För det har jag alltid hemma i vanliga fall.

Men det är stor skillnad på margarin och margarin, köper jag ett billigare så märks det direkt. Då behöver man inte en kaka av varje för att känna att margarinkakan inte smakar ett dugg. =)

#3 - Katarina

Jag bakar för det mesta med smör, tycker det blir godare då! Ha en fin helg, kram!

#4 - Anna-Carin

Jag använder aldrig margarinet överhuvudtaget. Räcker att läsa hur det framställs för att jag ska få kväljningar.

#5 - Anonym

om jag skulle få för mig att baka så smör. Håller med Anna_carin margarin är inget man vill stoppa i sig precis.

#6 - dianasdrömmar

Smör såklart kram Diana

#7 - Sandra

Förr hade jag valt margarin, men numera bakar jag alltid med smör. Det blir verkligen mkt godare!

#8 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävling igång!

Smör använder jag alltid till bakning hemma, men till att steka mat blir det flytande margarin :)

#9 - Frida - en liten blogg om en liten familj

Här hemma används smör. Margarin är totalförbjudet här hemma och kommer inte in i våran lägenhet.

#10 - Heidi

Det beror lite på vad jag ska baka. Mördegskakor å småkakor blir ju bäst med smör, liksom mycket annat. Men ska man slänga ihop lite negerbollar duger det med margarin tycker jag. Smör är ju ganska dyrt och jag som bakar mycket skulle nog göra pk om jag hade riktigt smör i allt... ;)

#11 - Lola

Fästmannen bakade sockerkaka igår kväll och då vi varken hade det ena eller andra blev det rapsolja istället! Funkade utmärkt och smakade likaså :)

#12 - dagmar

Alltid alltid smör. Margarin är bannlyst här hemma och kommer inte innanför dörren.

#13 - ann

Smör till allt. Och då ska det helst vara Ålandssmör, ett silverfärgat paket som säljs bland annat på IcaMaxi i Nacka och på Kajsa Warg ( på Kajsa är det väl 25% dyrare dock...)
På Ica kostar det som "vanligt" smör. Testa, jag tror att även ni kommer känna skillnaden.

#14 - Lena D

SMÖÖÖÖR! Använder aldrig margarin över huvud taget.
Dock sägs det att margarin ska användas av kakor som ska ligga framme och att de har bättre hållbarhet. Det säger ju säg själv att det är mer processat skit i margarin.

#15 - johanna med tyra o otto

Jag använder ALLTID smör, nu har vi dock kommit fram till att min dotter är laktosintolerant så vet inte hur det smöret är, vet du ngt om hur det är att baka med laktosfritt?

Svar: Nej, tyvärr inte.
bambi

#16 - Evelina

Smör! Alltid smör om jag inte bakar till mjölkallergiker. Då blir det mjölkfritt margarin. Har testat snickerskladdkakan nu och det blev snabbt en favorit här hemma!

Svar: Åh, va roligt att snickerskladdkakan blev poppis!! :)
bambi

#17 - Linda

Här kommer inte heller margarin innanför ytterdörren! Endast smör, både till bakning och matlagning. Jag tycker margarin känns sunkigt, för att inte tala om den flytande stekvarianten.. urk.

#18 - Millan - Tvåbarnsmamman med bloggen

Jag har nog alltid trott att det var samma sak, inte förstått att något är bättre än det andra, med med tanke på kommentarerna här verkar Margarin vara lite av en dödssynd?

Svar: Haha, ja, det låter lite så bland kommentarerna men det är det givetvis inte!
bambi

#19 - Aniika

Aldrig margarin, alltid smör!

#20 - Katja

Smör! Margarin är förbjudet, det finns så mycket skräp i det och jag försöker att tänka på vad vi får i oss. :)

#21 - Therese

ALLTID smör. Fy katten för margarin. Va nog tio år sedan jag köpte margarin.

#22 - Caroline

Alltid smör! Margarin har jag inte köpt på massvis med år.
Några pratar om laktosfria varianter tex "johanna med tyra o otto" Det finns laktosfritt riktigt smör! Kostar lite mer, men jag brukar köpa det när jag ska baka till laktosintoleranta. Även Bregott finns som laktosfritt!

#23 - K

Aldrig margarin! Oftast blir det smör, men om det ska bakas till mjölkallergiker (alltså mjölkfritt, inte laktosfritt) så använder jag kokosolja. Funkar utmärkt och man slipper margarinet.

#24 - Madeleine - om livet i the OC

Vi anänder inte margarin till nånting.. jag tycker att det är gift för kroppen. Smör är grädde och salt.. vad är margarin?? Inte ett dugg naturligt iaf.. så ja, för oss är det bara smör som gäller.

#25 - Sabine-Välbefinnaren

Här hemma använder vi alltid smör till allt. Mumsigt som bara den på smörgåsarna tycker jag också. Kul och intressant att få prova dom båda kakorna efter varandra, eftersom att det då är mycket enklare att känna skillnaden på dom båda.

#26 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Här bakar jag allt laktosfritt :) Har faktiskt aldrigt tänkt på om det är skillnad :) Måste testa!!

#27 - Josannah

Alltid smör, oavsett vad det blir för nått, inte heller flytande margarin eller så.. alltid smör, precis samma grund som Ann-Catrin skrev.

#28 - Millan

Eftersom jag alltid försöker satsa på ren mat med bra råvoror - aldrig någonsin margarin!