bambi

Bullbak i ottan
 
Imorse blev det ingen sovmorgon. Jag hade bestämt att jag ville baka bullarna samma dag som kalaset, för vem älskar inte nybakta bullar? Dessutom så tycker jag att sockret alltid smälter bort på bullarna, hur jag än förvarar dom. Så det kändes bäst att göra det direkt på morgonen.
 
Det fick bli dubbel sats på 1 liter mjölk, men det gillade inte riktigt min Kitchen Aid som ni kanske ser. Det blev deg högt upp på armen. Så jag stod 45 minuter och gjorde rent den efteråt (jag skojar inte, eftersom jag tog tid för jäsningen av bullarna så vet jag att det verkligen tog 45 minuter!!). Så, idag var den inte så tidsbesparande. Läste sen att den klarar av degar med degvätska på 9,5 dl - tji fick jag som försökte ha i den där extra 0,5 dl.
#1 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Jag har haft funderingar på att byta ut min maskin mot en Kitchen Aid, men eftersom jag mest gör degar så tror jag att jag nog har kvar min. Den klarar upp till 4 kg deg.

Svar: Ja, då ska du nog behålla din för KA klarar bara av 1,2 kg deg.
bambi

#2 - Johanna

Nybakade bullar är godast!

#3 - Maja

Jag har också en Kitchen Aid och jag tycker att det funkar att göra deg på max 0,5 l degvätska. Så jag tror tyvärr inte det hade fungerat bättre om du tog bort 0,5 dl. Jag gillar min K A förutom just när man ska göra deg, för liten bunke och lite för svag.
Hoppas ni får ett trevligt kalas och att bullarna blir goda!

#4 - Lola

Åh, vad typiskt!!

#5 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Jag både bakar bullar och vispar grädde och gör olika smeter i min ka. Tycker den är perfekt för bullar men gör då på 5dl vätska, den klarar det perfekt och jag gör aldrig mer bullar utan oftare =) Då blir det inget kladd och perfekt när den ska köras i 5min. Jag såg att du använde den genomskinliga skålen när du vispade t.ex grädde, finns där ngn särskild anledning till det lr det är för att den var ren? Jag har en genomskinlig men använder alltid bara den rostfria..Tror säkert du har koll på den men när du gör olika degar så får du inte ha den på högre hastighet än på 2:an.

Svar: Nej, jag använde mest glasskålen för att den var ren. Jag bakade så mycket just då och då var det väldigt praktiskt med två skålar så att jag inte behövde diska hela hela tiden. Men jag vet att den rostfria är ju bäst när man ska vispa äggvitor, för dom vill gärna ha en sån ren skål som möjligt och rostfritt är alltid lättare att få helt rent!
bambi

#6 - emma sofie

Hur går det med din kitchen aid? Jag har hört att den inte har så stark motor och att man inte kan köra för tunga smetar (smeter, hur tusan stavas det hehe). Jag vill inte begränsas av att inte kunna göra något men samtidigt vill jag så gärna ha en kitchen aid. Vad kan du säga om den?

Svar: Den fungerar jättebra när man gör vanlig smet, men när man gör en deg så klarar den max en deg på ca 9 dl. Men jag gör inte degar så ofta, så det är okej för mig :) Den är grym på att vispa tycker jag!
bambi

#7 - Ulle

Den är så snygg den där Kitchen Aiden. :) Skulle vilja ha en i de flesta färger. Jag har dock en Kenwood som är grym så jag kan nog inte köpa en KA bara för utseendet, haha.

#8 - Erika

Jag gjorde ju likadant, på 1 liter vätska. D går, men d blir aningen jobbigt att städa den sen. Men jag tycker nog att den e stark nog för degar. Funkade jättebra för mig!!

Svar: Ja, den är ju stark nog men den verkar inte alls vara gjord för så mycket deg då det bara åker upp så där....
bambi

#9 - Erika

Nae, ja kommer inte göra d igen! Fy för att göra rent alla pryttlar! Men ja tänkte att man kan ju göra d på två omgångar me en halvliter/gång ( om man ändå vill göra en stor sats). D går ju ändå snabbt att slänga ihop en deg! Ah, ja bara äääälskar den!!! Har du tips om KA's funktioner får du gärna dela me dig! Alltid kul att höra hur andra gör! Nåt som funkar bra att baka, nåt du imte rekommenderar etc!