bambi

Devil's chocolate cake
Här bjuder jag på det chokladigaste receptet på länge... Riktigt djävulskt god och en liten bit räcker långt. Bryt gärna av med en klickgrädde eller bär. 
 
 
200 g smör, rumstempererat
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten
 
Chokladganache
500 g mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
150 g smör

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.
5. Gör under tiden i ordning chokladganache. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en kastrull. Låt svalna helt (ej i kylen). 
6. När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladganache på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladganachen över hela kakan,låt det även rinna ner på sidorna.

#1 - Ida

Herre gud va gott de ser ut. =)

#2 - Michelle & GirlZen

Åhh

Blev något sugen på choklad nu!


Ha en härlig tisdag ❤

#3 - ♥ Sojka ♥

Ghaaaa kan lika bra skjuta mig nu på plats! sÅ GOTT och här sitter jag fast på jobb. :)

#4 - Linda

Men åh så gott. Undras om man kan göra med vit choklad också eller varför inte blanda och mixa, måste nog testa ;)

#5 - Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Ser syndigt gott ut. Ska ha tjejkväll framöver, och tänkte testa denna :)