3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten
500 g mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
150 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.
5. Gör under tiden i ordning chokladganache. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en kastrull. Låt svalna helt (ej i kylen).
6. När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladganache på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladganachen över hela kakan,låt det även rinna ner på sidorna.