bambi

En redig människa reder sig själv
 
Jag fick nån fix idé och kom på att jag ville måla om köket - innan Zacks kalas och allt (som om vi inte har nog att göra?!?). Även om jag inte tar upp det så ofta i bloggen så gillar jag att snickra, måla och fixa hemma. I skolan så föredrog jag trädslöjd MYCKET mer än syslöjden (men valde ändå syslöjd ibland för att kunna vara med kompisarna... tyvärr). 
 
Barnen har i allafall har tyckt att det har varit roligt och Leah har sprungit runt och sagt "mamma måla kök" hela helgen. Och när jag stod där och målade så tänkte jag på uttrycket "en redig kvinna reder sig själv" och ibland säger man väl även "en redig karl reder sig själv" (verkar dock inte vara lika vanligt som det först nämnda om man ska tro Google). Men varför inte bara "en redig människa reder sig själv", för det mesta är väl bra att kunna själv oavsett kön??
 
Jag tänker att det finns rätt mycket som känns som "baskunskaper" som alla borde klara av oavsett kön? För alla ska väl flytta hemifrån nån gång och kanske till och med bo ensamma ett tag.... om inte annat så kanske den man bor ihop med inte är hemma just nu när något behöver fixas och då är det ju rätt bra att kunna fixa det själv?
#1 - Om Hondjuret

Och vi ser med spänning fram mot bilder ;)

#2 - Johanna

Hoppas du bjuder på bilder på resultatet sen :)

#3 - EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA

Jag avskyr att måla. För sisådär 6-7 år sedan så tackade jag ja till en ursunkig trea med vetskapen om att jag skulle få måla hela lägenheten helt själv... Jag gjorde det men fy tusan vad jobbigt det var. Tog nästan tre veckor innan det var klart och då fick jag lite hjälp av min pappa samt att sambon tejpade uppe vid taket för dit nådde jag inte... Men det blev väldigt fint när det var klart och vi trivdes fint i lägenheten.

#4 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävlingar igång!

Spännande! Får vi se bilder sen?

#5 - dianasdrömmar

Jag erbjöd precis min målarhjälp til mannen...då jag tror att det är enda sättet att få fart på måleriet här hemma....kram Diana

#6 - Rita

Jag tycker om att måla men måste få göra det ensam och i egen takt annars är det inte roligt. Sist jag målade nånting var garaget för 2 år sen... :) I lägenheten vi bodde i innan vi köpte huset ville vi tapetsera om i ett rum. Jag ringde runt till byggfirmor, väntade, ringde och väntade. Höll på i säkert 2 veckor, sen fick jag nog. Mannen och jag tapetserade rummet själva på några timmar! Och kul hade vi och bra blev det! :) Då är man ganska stolt över sig själv! Tyvärr är jag bortskämd med en pappa som är utbildad snickare. Nu när han är pensionär behöver man bara andas om att man vill göra om nånting så är han här och fixar allt på nolltid och såå snyggt! Tacksam för att man har en sån pappa!

Svar: Gud, va lyxigt att ha en pappa som är snickare! :)
bambi

#7 - Anna - Heliophilia

Jag har alltid tyckt att måla och tapetsera är baskunskaper som liksom ingår i allmänbildningen, tillsammans med att laga trasiga elkontakter skruva upp hyllor. På senare år har jag dock fått inse att det inte alls är något som alla kan eller ens vill hålla på med. Men jag tycker fortfarande det är kul. :)

/anna

#8 - Anonym

Jag har lärt mig att det heter "Bra karl reder sig själv", men jag håller med om att det borde vara människa :-)