bambi

Ett Pippi-kalas måste ha Pippi-kakor
Ni vet väl att ni enkelt kan hitta mina recept genom att googla "bambi+gulashsoppa" eller "bambi+brownies" eller vad det nu är för recept man söker  :)
 
Barn älskar kakor, i allafall mina barn. Så till Zacks kalas blev det mördegskakor med glasyr och strössel. Dom var MYCKET populära bland barnen kan jag säga!
 
Kakorna var formade som Pippi, Lilla Gubben och Herr Nilsson. Om man har såna här kakformar som har t.ex. smala armar, vilket gör dom svåra att förflytta så rekommenderar jag att man kavlar ut degen direkt på bakplåtspappret. Sen är det bara att ta bort den överflödiga degen runt om. Jag köpte formarna i Allt för föräldrars shop.
 
#1 - Lee

Hej Bambi! Jag har en fråga, vet du möjligtvis ett ställe som tillverkar marcepanfigurer där man kan lägga in en beställning på en specifik figur?
Vilka fina kakor! Älskar dina baktips!

Svar: Kolla in Tårtfabriken i Jonsered, tror att du även kan höra av dig till Rebeccas tårta: http://rebeccastartor.blogspot.se
bambi

#2 - Cissi

Vilka fina, sånna skulle min dotter älska, precis som hon gör med allt som är rosa ;)

#3 - Simone

Hos min son är de oxå populärt speciellt när de är kladdigt och massa strössel,kul oxå när de är figurer

#4 - Pernilla

Hej!
Tycker att de är jättefina och planerar göra dem till dotterns kalas. Men hur långt innan kan man göra dem?
Hur förvarar jag dem bäst?

Svar: Kakor håller sig jättelänge. Så dessa kan du göra en vecka i förväg till och med om du vill. Jag brukar förvara mina i en kakburk, typ en plåtburk. :)
bambi