bambi

Mitt jobb
 
Jag får ju ibland frågor om mitt jobb. "Pratar du om genus på lektionerna?" "Vet dina elever att du bloggar?" osv...
 
Jag brukar inte vilja blogga så mycket om mitt jobb och jag skulle aldrig ta upp saker som händer med elever i bloggen! Jag brukar inte dölja att jag bloggar för eleverna men jag brukar inte heller ta upp det själv, men oftast så är det någon som har hittat den eller elevens mamma läser den och så. Det kommer upp då och då i allafall. En gång var det till och med en elev som tyckte att jag skulle ta upp min iPhone och ta kort på hela klassen och lägga upp på bloggen (detta var under en lektion). Nåt sånt skulle jag förstås aldrig göra!
 
Igår satt jag uppe sent och rättade uppsatser. Mina elever har skrivit uppsatser om product placement. Ett intressant ämne tycker jag själv men eleverna verkade inte bry sig så mycket. Dom kanske är så vana vid produktplacering så dom inte ens tänker på det eller ser det som något att ens diskutera?
 
Snart ska vi börja diskutera terrorism och senare har jag faktiskt planerat in ett moment om genus. Vi ska diskutera hur man "gör kön" och läsa lite artiklar och ha lite debatter. Det ser jag fram emot! Alltid intressant att höra vad ungdomar har för åsikter om ämnen som man själv brinner för  :)
#1 - dianasdrömmar

Vilket roligt och intressant jobb du har och tror att du är en toppenlärare kram Diana

Svar: Tack vännen! :) KRAM
bambi

#2 - jenny

Appropå ingenting, det vore intressant att läsa hur du upplevt att ha två barn så tätt, med syskonrivalitet osv. Jag har två barn som det skiljer 15 månader mellan. Det är ett ständigt tjatande på dem om att de stjäl saker från varandra och slåss. Den minsta är lite drygt 1 år men går på som en bulldozer redan, att ha dem en och en är en fröjd.. men tillsammans blir det inte en lugn stund. Även om det märks att de älskar varandra, trots allt. :)

#3 - Tess

Ja, tyvärr tror jag många ungdomar inte tänker på produktplacering eftersom de är så vana vid det. När jag växte upp fanns inte ens reklam. Det var först när jag var kring 9 år som vi skaffade brittiska Sky One och jag fick se reklam och på svensk tv kom det väl först 1991 när TV4 lanserades. Jag tänkte då att kanske produktplacering ändå förekom, men när jag kollat på serier från 89 och tidigare så har jag hittills inte sett några namn på produkter. Det vore isf MacGyver då som använder en Schweizisk armékniv :-)