bambi

Tankar kring Monster High dockor
Bilder från idag på en färgglad plutt i ny jacka från Polarn och Pyret, jeans från Polarn och Pyret och nya skor från Ecco.
 
Leah har fått ärva Zacks fina lila softshell jacka från Polarn och Pyret.
 
Vi har haft underbart väder här i Stockholm idag. Det var nästan så att barnen inte hade behövt jackor på men vad är det man säger - att man ska svetta in våren?  ;)
 
Ni har väl inte missat tävlingen där två av er kan vinna varsin Monster High docka? Jag har fått två kommentarer angående mina tankar kring dessa dockor. Jag vet att en del tycker att dessa dockor stödjer ett ohälsamt skönhetsideal och tycker att dom är rätt så lika Bratz-dockorna.
 
Så, jag vill bara dela med mig av mina tankar. Alltid innan ett samarbete så funderar jag igenom om 1.) passar in i bloggen och 2.) om det är något jag kan stå för. Ärligt talat så är jag inte så insatt i Monster High-serien, barnen har aldrig tittat på det eller lekt med dockorna. Men när jag kollade på dom så tycker jag att dom såg ut som monster - that's it. Armarna går att ta loss, dom har grön hudfärg och ser allmänt konstiga ut. 
 
Monster, vampyrer, etc är något som barnen är väldigt intresserade utav just nu så dom har tyckt att dockan har varit väldigt rolig. Både Zack och Leah har lekt med den.
 
Alfva upplyste mig på Twitter dock att dessa dockor är släppta som "fashion dolls", inget som jag stödjer men barnen vet ju inte om detta och om man bara talar om för dom att det är just monster så vet dom inget annat.
 
Vad har ni för tankar kring Monster High dockorna?
#1 - Sanna

Min dotter älskar Monster High och har den första filmen här hemma och tittar på den ofta. Tycker inte det är något fel med varken Barbie, Bratz eller liknade dockor även om jag vet att många har åsikter kring att de har konstiga kroppsideal, men jag tror på att så länge man lär barnen att man kan se ut på olika sätt även fast dockorna inte är formade så är det okej.

Kram Sanna

#2 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Min dotter älskar Monster High, men hon älskar Barbie, Bratz och alla andra liknande dockor också. Ser inget fel alls i dockor oavsett hur de ser ut. De är just dockor och barnen har aldrig kommenterat att de har stora huvuden, fötter eller liknande. För att leksaker kan se ut på massa olika sätt. Det finns ju inga talande nallar, spindelmannen eller djur med kläder på riktigt heller. Ska pojkar få konstiga kroppsideal för att Batman har ett 6 pack på magen?

#3 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Jag gillar att det finns en serie som visar barn att det är helt ok att ha sin egen stil och inte följa normer vad gäller utseende bara för att. Med det sagt önskar jag att det även skulle gälla kroppsformen.

Att bara säga att det är monster och utelämna att de klassas som fashion dolls funkar lika lite som att säga att Barbie och Bratz är bara dockor. Jag vet ingen förälder som säger att Barbie klassas som fashion dolls, vissa saker behöver inte sägas för att uppfattas.

Och med det sagt så vänder vi på det igen; din blogg, du bestämmer. Gillar man inte tävlingen och inte vill att ens barn ska ha Monster High-dockor så är det ju väldigt enkelt att bara låta bli att tävla.

#4 - Mamalivingit - Blivande fembarnsmamma

Ja jag tyckte att det var ett väldigt bra fynd också.
Har kikat en del på Desigual kläderna till barnen men inte fått tummen ur, ska bli kul att testa och se om det är ett märke som man kommer att fortsätta köpa.

#5 - Tess

Min Connor har en Monster High-docka som han gillar. Han var väldigt noga med att hans docka skulle ha glasögon också. Jag anser att dessa dockor inte ska spegla verkligheten utan att de är just fantasifoster... monster. Sedan handlar mycket om kontext anser jag. Jag lekte själv med Barbie när jag var barn, men jag är en av få (som jag känner, både män och kvinnor) som aldrig tänker på vikten eller är missnöjd med någon kroppsdel. Det enda jag är missnöjd med är att min kropp gör ont. Jag skulle älska att ha en fungerande kropp som inte gjorde så ont hela tiden. Det här med min kroppsbild tror jag kom sig av att mina föräldrar ALDRIG pratat på kroppar på det viset. Aldrig bantat och gått på någon "diet". En period i tonåren hade jag svårt för mitt utseende trots det, men jag passerade den perioden på några år och sedan dess har det inte varit något sådant. Jag märker att många i min omgivning inte gått genom det som en "fas" trots att de nu närmar sig eller är över 30 år.

#6 - Longevity - en blogg om hälsa

Har inte funderat så mycket över dem, mina ungar har inte frågat efter dem. Vet att många tyckt att de är typ sexobjekt men jag tycker hela diskussionen är lite överdriven. Barn tänker inte ens på sådant och de är definitivt inte så dumma som många vuxnna tycks tro att barn är. Har jag lärt mig något genom att vara mamma till många barn så är det att barn är otroligt smarta och tänker och drar slutsatser mer än vad vi tror.

#7 - Anonym

Jag tycker att det är väldigt mycket dubbelmoral att låta sina barn leka med monster high dockor, då de har samma utseende som bratz och likheter med barbie. Monster high dockorna ser lika förskräckliga ut kroppsmässisgt som de två andra och nej, jag tycker det blir fel när man "förbjuder" vissa saker men ger okej till andra bara för att de t.ex.huggtänder.. Rita huggtänder på bratz så är det i stort sett samma docka..

#8 - Sofie

Fina barn du har :-)
Vad har Zack för storlek i sin jacka?

Svar: Han har storlek 110 på sin jacka :)
bambi

#9 - Elina

Hej, detta har inget med inlägget att göra men jag ville bara skriva tack för att du delade med dig av din cancertid, jag läste igenom, grät och log mot slutet, är inte lika rädd nu, det känns som om allt är möjligt och allt blir bra trots allt. Massa kramar på dig :)

#10 - maya

varför får dina barn ej leka med svärd och pistoler men däremot får dom leka med MH dockor som är vår tids mest debaterade?!
väldigt mycket fel där...

känns som du snöat in lite på att du har "bebisar" herregud dom är stora och förstår mer än vad ni tror.
lyft blicken och inse att du har BARN och inte små bebisar.

Vår familj har sagt helt nej till dessa dockor då dom står för osunda ideal!

#11 - Anonym

Monster för mig är som de i t.ex. Monsters Inc, inte pinnsmala tjejer med stora läppar och lite grönt hår...